Ζούγκλα η Τουμπα

Εικόνες ζούγκλας στον χθεσινό ημιτελικό, με τον διαιτητή Στ. Μάνταλο να αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων.

Ζούγκλα η Τουμπα

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει σωτηρία. Τα ταραχοποιά στοιχεία, τα οποία έχουν βρει… γήπεδο -το γήπεδο της ζούγκλας- για να δρουν, ενίοτε καλυπτόμενα και από τους παράγοντες των ελληνικών ομάδων, αλλά και ποδοσφαιριστές που μετατρέπονται σε χούλιγκαν, κατάφεραν και χθες να αποδείξουν ότι όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν γίνονται πουθενά. Τουλάχιστον σε ευρωπαϊκή χώρα, όπου υπάρχουν, όπως κι εδώ, νόμοι και κανονισμοί, αλλά εκεί εφαρμόζονται κατά γράμμα. Κάτι που δεν έκανε χθες ο «άρχοντας» της αναμέτρησης, Σταύρος Μάνταλος, ο οποίος, παρά τις απειλές «αν δεν υπάρξει αμοιβαία αλλαγή των πάγκων ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού δεν αρχίζω το ματς» και αργότερα «αν γίνει το παραμικρό θα διακόψω τον αγώνα», επέτρεψε και να ξεκινήσει η συνάντηση με καθυστέρηση 75 λεπτών (!) το παιχνίδι, αφού είχαν ανάψει πυρσοί και φωτοβολίδες ων ουκ έστιν αριθμός , αλλά και να ολοκληρωθεί το ματς της βίας και της ντροπής.

Το βιβλίο της ποδοσφαιρικής τρομοκρατίας εμπλουτίστηκε χθες με ένα νέο κεφάλαιο, που έφερε… Τούμπα όλα τα προηγούμενα. Χθες κάποιοι υπερέβησαν τα εσκαμμένα εντός του σταδίου. Αγνωστο πώς, το βέβαιο είναι ότι η ευθύνη βαρύνει απόλυτα την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ορισμένοι έφεραν μερικά κιλά γαύρους εντός γηπέδου και τα εναπόθεσαν στον πάγκο του Ολυμπιακού, πάγκο τον οποίον επιπροσθέτως έκαψαν.

Το… μενού της ντροπής περιείχε κι άλλα, τα οποία ήταν αδιανόητα για την ποδοσφαιρική κουλτούρα του Ισπανού προπονητή του Ολυμπιακού. Μην αντέχοντας τέτοιες καταστάσεις, ο Μίτσελ, περίπου πέντε λεπτά πριν από την ολοκλήρωση των καθυστερήσεων, σηκώθηκε και πήγε στα αποδυτήρια. Δεν άντεχε να βλέπει να ποδοπατείται το ποδόσφαιρο. Οταν αντίκρισε, στην αρχή του αγώνα, κάποιον οπαδό (;) του ΠΑΟΚ να πετάει μπανάνα στον Σαλίνο κι εκείνος να την επιστρέφει, κατάλαβε ότι ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός δεν είχε εξασφαλίσει χθες θέση σε κάποια κερκίδα του σταδίου της Τούμπας.

Η κλωτσοπατινάδα που χρησιμοποιήθηκε, κυρίως από την πλευρά των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, ο αθέμιτος τρόπος που εφαρμόστηκε προκειμένου να φτάσει ο «Δικέφαλος» στον τελικό της 26ης Μαΐου, οι συνεχείς ρίψεις φωτοβολίδων, μία εκ των οποίων πέρασε ξυστά από το κεφάλι του Μέγιερι, οι μπουνιές, η εισβολή οπαδών (;) πριν αλλά και μετά τη λήξη του αγώνα, οι οποίοι επιτέθηκαν με μανία στον Μανιάτη, στον Βαλντές, στον Μανωλά και στον Σαβιόλα, απέχουν παρασάγγας από τη διαβεβαίωση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη: «Εγγυώμαι ότι δεν θα γίνει το παραμικρό». Κι όχι μόνον αυτό, αλλά στο φινάλε του ματς περιχαρής χαιρετούσε τον κόσμο.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει:

«Σήμερα είδαμε όλοι πώς ονειρεύονται το ποδόσφαιρο οι ”εξυγιαντές” του.

Θέλουν το ποδόσφαιρο των ψαριών, των μπανανών, του ξύλου, της αλητείας, των μπράβων, των ρατσιστικών συμπεριφορών, των αστυνομικών που αντί να προστατεύουν έδερναν τους παίχτες μας, των παρατηρητών που έκλειναν τα μάτια τους, των εισαγγελέων που αδιαφορούσαν προκλητικά μπροστά σε αισχρές και έκνομες συμπεριφορές, της ”έντιμης” διαιτησίας του κ. Μάνταλου και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο πιο διεστραμμένος νους.

Σήμερα παρακολουθήσαμε το ποδόσφαιρο που οραματίζονταν αυτοί που ντρέπονταν και αηδίαζαν όλο τον χρόνο. Συγχαρητήρια.

Αφιερώνουμε αυτή την παρωδία στους κυρίους της ΕΠΟ, στον κύριο Σαββίδη, στον κύριο Αλαφούζο, στον ΣΚΑΪ, στους προκλητικούς σχολιαστές του ΟΤΕ ΤV που ”διαφήμιζαν” την αλητεία και τα έκτροπα και στους λοιπούς ”αντικειμενικούς” δημοσιογράφους που βιάζουν το ποδόσφαιρο καθημερινά.

Απέναντι στο σημερινό σκηνικό της ντροπής η απάντηση είναι μία και μόνη. Σας αφήνουμε στη μιζέρια σας.

Υ.Γ.: Συγχαρητήρια στους παίχτες μας, που σε αυτήν τη ζούγκλα έδειξαν πόσο επαγγελματίες και παλικάρια είναι».

Οταν πληροφορήθηκαν τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη, σχολίασαν από τον Ολυμπιακό: «Προφανώς δεν θα ασχοληθούμε με όσα λέει ένας κλόουν».
Πηγή Έθνος

Comments are closed.