Πογκρόμ απολύσεων τεχνικών στους ρ/σ SFERA και DERTI

ΕΤΕΡ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας καταγγέλλει τη διοίκηση των ραδιοσταθμών SFERA και DERTI για την απαράδεκτη και αναίτια απόλυση του συνόλου σχεδόν των τεχνικών (εννέα από τους ένδεκα).

Αυτές τις ημέρες κατάνυξης επέλεξε η διοίκηση των ραδιοσταθμών για να δείξει το πραγματικό, ανάλγητο πρόσωπό της στέλνοντας σε μία μέρα στον κάδο της ανεργίας, ως αναλώσιμα, εννέα συναδέλφους μας ,σε ένα πρωτοφανές πογκρόμ απολύσεων.

Το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας που επικρατούσε τους τελευταίους μήνες κορυφώθηκε με την εκβιαστική πρόταση-τελεσίγραφο, «επί ποινή απολύσεως»,  περικοπής μισθών κατά 30% και όλων των θεσμικών δικαιωμάτων των τεχνικών με πρόσχημα, βέβαια, την οικονομική κρίση, καθώς και τα χρέη που παρελήφθησαν από την προηγούμενη ιδιοκτησία. Η κίνηση αυτή ήταν καλά προμελετημένη, δεδομένου ότι η εν λόγω διοίκηση τους τελευταίους μήνες, παρά τα οικονομικά προβλήματα τα οποία επικαλείται, είχε προβεί σε αθρόες προσλήψεις νέων και άπειρων τεχνικών, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, υπό τη μορφή εκπαιδευομένων. Οι προσλήψεις αυτές ήταν περιττές για τη λειτουργία των σταθμών και αποσκοπούσαν στον εκφοβισμό των συναδέλφων μας, καθώς και στη δημιουργία απεργοσπαστικών μηχανισμών. Διερωτώμεθα λοιπόν: δεν ίσχυαν τα οικονομικά προβλήματα και τότε;

Οι συνάδελφοί μας στάθηκαν με αξιοπρέπεια, υπερασπιζόμενοι τα εργασιακά μας κεκτημένα, μή υποκύπτοντας στα εκβιαστικά τελεσίγραφα και στο κλίμα τραμπουκισμού που δημιουργήθηκε από την παρουσία αρκετών «φουσκωτών» στο χώρο εργασίας.

Έτσι, λοιπόν, ξεκινά η εβδομάδα των παθών για τους συναδέλφους των ραδιοσταθμών SFERA και DERTI, οι οποίοι έλαβαν ως πασχαλιάτικο δώρο το διαβατήριο της ανεργίας.

Και βέβαια δεν ξεχνάμε ότι όλα αυτά θα ήταν αδύνατο να συμβούν, χωρίς τον παντοτινό αρωγό και αταλάντευτο σπόνσορα της εργοδοσίας, την κυβέρνηση, που παρέδωσε τους εργαζόμενους βορά στην εργοδοτική απληστία, φροντίζοντας επιμελώς να τους κλείσει κάθε δίοδο διαφυγής και να τους αφαιρέσει κάθε θεσμική δυνατότητα ουσιαστικής αντίστασης και προστασίας της εργασίας και της ζωής τους.

Comments are closed.