Η έννοια της προσωπικής ευθύνης για τον απόστρατο αρχιπλοίαρχο Αντώνη Ναξάκη ΠΝ

Email του Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη για το Enimerosi24

Είναι γεγονός ότι η ιστορία επιδιώκεται να αποτελεί προσφιλές πεδίο πρόσκαιρου πολιτικού εντυπωσιασμού, πλυντηρίου ευθυνών κάποτε, όπως  και ηχηρών διακηρύξεων ηρωϊκοφανών πολιτικών πρωτοβουλιών, όταν το μέτρο της αυτονόητης –και αμετάθετης εκάστοτε – προσωπικής ευθύνης αποτελεί είδος εν ανεπαρκεία ή ελλείψει και η αντικειμενική αδυναμία δημόσιας αντίκρουσης κρίσιμων θεμάτων-ψευδοπαλληκαρισμών δεν επιτρέπει την απαραίτητη ανασκευή-επανέλεγχο, απόντων –δυστυχώς- των εκάστοτε υπεύθυνων ανδρών από τη ζωή….

Και το ερώτημα είναι ακριβώς, αν ο απόστρατος αρχιπλοίαρχος του ΠΝ κ. Αντ. Ναξάκης έχει όντως επίγνωση των προηγουμένων  ή παίζει εν ου παικτοίς, με την εθνική περιπέτεια της υπόθεσης Οτσαλάν…

Τί να κρίνουμε ότι ισχύει;

Επαίρεται με χθεσινή του δήλωση-επιστολή από «ΤΑ ΝΕΑ-ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ» ο υπερδραστήριος γνωστός απόστρατος του ΠΝ, γιά το ρόλο του στην υπόθεση Οτσαλάν.

Γιά τις σχετικές, αδιανόητες, πλήρως εξωθεσμικές και νομικώς ελεγκτέες δραστηριότητες εξωτερικής πολιτικής που ανέλαβε,  ο καλώς γνωρίζων κ. Ναξάκης-καίτοι μη μέλος -όπως διατείνεται-  του περίφημου Δικτύου 21, όπως εμφανίζεται, ώστε να μην οδηγηθεί ο Οτσαλάν στο Τουρκικό κάτεργο του Ιμραλί, από την Ιταλία του Ντ’ Αλέμα που ατύπως του είχε παραχωρήσει άσυλο (ή και αλλού). Υπαινίσσεται πολλά και αιτιάται πρωτίστως τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Βεβαίως δε ανακηρύσσει πάναγνο επαναστάτη τον εαυτό του!

Ατύχησε και εν πολλοίς ήλθε  να προκαλέσει ο πολύς Ναξάκης. Αν η σιωπή του είναι έννοια άγνωστη-δηλωτική, στοιχειώδους έστω αυτοκριτικής, οι σώφρωνες και προσεκτικοι λόγοι θα έπρεπε να χαρακτηρίζουν τα δημοσίως λεγόμενά του, δίνοντας, έστω κατόπιν εορτής, ένα παράδειγμα καθυστερημένου αισθήματος προσωπικής ευθύνης και αυτοκριτικής.

Με τον τρόπο αυτό, διασκεδάζονται οι εγκληματικές  και μόνον ευθύνες της «παρέας Οτσαλάν», συνεπεία της οποίας εκφυλίσθηκε το κεκτημένο ουσιαστικώς καθεστώς φιλοξενίας και προστασίας του Ιταλικού κράτους στον Κούρδο ηγέτη, με συνέχεια ο Οτσαλάν να βρεθεί πάλι πολυκαταζητούμενος φυγάδας και περιζήτητος στόχος.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Η έννοια της προσωπικής ευθύνης για τον απόστρατο αρχιπλοίαρχο Αντώνη Ναξάκη ΠΝ

Comments are closed.