Θύμα και θύτης απρόκλητης επίθεσης ο Λαζόπουλος

Λαζόπουλος - Πρετεντέρης - Θεοδωράκης

Κεντρικό πρόσωπο έγινε την τελευταία εβδομάδα ο Λάκης Λαζόπουλος με αντικείμενο την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο του. Μόλις έγινε και επισήμως γνωστή η πρόταση το MEGA, το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ με μπροστάρη τον Γιάννη Πρετεντέρη εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στον Λαζόπουλο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο από το δελτίο, όσο και από την εφημερίδα, ο Πρετεντέρης και άλλοι αρθρογράφοι του ΔΟΛ πέρασαν γενεές 14 τον Λαζόπουλο αναφέροντας ότι πρόκειται για ένα λαϊκιστή που για ψηφοθηρικούς λόγους τον βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο, ενώ επίσης ο Γιάννης Πρετεντέρης έκανε ένα βήμα περισσότερο αναφέροντας ότι ο Λαζόπουλος είναι ανεπαρκής για την ευρωβουλή, αφού σύμφωνα με τον ίδιο, το μόνο που θα είχε να προσφέρει ως ευρωβουλευτής είναι «ανέκδοτα για γριές». Μετά την αρνητική απάντηση του Λαζόπουλου τη σκυτάλη πήρε ο Δ. Μητρόπουλος στα ΝΕΑ ρίχνοντας τους τόνους όσον αφορά τον Λαζόπουλο, αλλά ασκώντας έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή, αλλά και την τακτική που ακολούθησε στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Εύλογα η σφοδρότητα των επιθέσεων προκάλεσε εντύπωση αφού κανείς δεν θυμάται  να έχει υπάρξει τόσο έντονη και μαζική κριτική σε μια υποψηφιότητα για την ευρωβουλή στο παρελθόν από το MEGA και τις εφημερίδες του ΔΟΛ. Επίσης σχολιάζεται έντονα στην πιάτσα η μονομερής ματιά στην κριτική των υποψηφίων. «Ακόμη και αν όλα όσα λέει και γράφει ο Πρετεντέρης και οι άλλοι στον ΔΟΛ είναι έτσι. Οτι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να βάλει τον Λαζόπουλο στο ψηφοδέλτιο απλά και μόνο για συλλογή ψήφων και ότι επιπλέον πράγματι ο Λαζοπουλος είναι ανεπαρκής για ευρωβουλευτής. Για τον Ζαγοράκη τι έχουν να πουν; Δεν μπήκε για ψηφοθηρικούς λόγους; ή μήπως είναι περισσότερο επαρκής από τον Λαζόπουλο;».

Ταυτόχρονα όμως αρνητικό αντίκτυπο έχει κάνει η επίθεση του Λαζόπουλου στον Σταύρο Θεοδωράκη και το Ποτάμι. Σύμφωνα με τον δημοφιλή καλλιτέχνη, το Ποτάμι δημιουργήθηκε για να ανακοπεί η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και είναι δημιούργημα των διαπλεκομένων και του… συστήματος. Ο ίδιος ο Λαζόπουλος πριν από λίγες μέρες σχολιάζοντας τις επιθέσεις εναντίον του και τις κατηγορίες ότι ασκεί κριτική στα κυβερνητικά κόμματα επειδή είναι στρατευμένος στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι αυτά είναι γελοιότητες και ότι δεν είναι δυνατόν όποιος δεν συμφωνεί με την κυβέρνηση να είναι σώνει και καλά οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή όμως ο ίδιος όπως φαίνεται πρεσβεύει την ίδια ακριβώς θεωρία όσον αφορά εκείνους με τους οποίους διαφωνεί. Δηλαδή σύμφωνα με τον Λαζόπουλο όποιος δεν ταυτίζεται και δεν συμπαρατάσσεται  με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτόματα διαπλεκόμενος.

Συμπέρασμα; Λίγη ψυχραιμία από όλους δεν βλάπτει. Το MEGA και ο ΔΟΛ αναγόρευσε τον Λαζόπουλο σε νούμερο ένα απειλή για την κυβέρνηση κάτι που φυσικά δεν είναι, όπως φυσικά δεν είναι ανεπαρκής για ευρωβουλευτής ή τουλάχιστον δεν είναι περισσότερο ανεπαρκής από διάφορα… φρούτα που φύτεψαν στα ευρωψηφοδέλτια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα οποία δεν λένε κουβέντα στη Μεσογείων και τη Μιχαλακοπούλου. Φυσικά δεν μπορεί να είναι διαπλεκόμενο το ΠΟΤΑΜΙ επειδή κόβει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως πιστεύει ο Λαζόπουλος. Εκτός και αν ο Γραμματικάκης παίρνει εντολές από τον Μουρούτη ή είναι τόσο χαζός ώστε να τον πιάσει κορόιδο ο… διαπλεκόμενος Θεοδωράκης.

Comments are closed.