Του έκοψε η ΕΠΟ τη διαπίστευση για τον τελικό επειδή τους έκανε κριτική

Του έκοψε η ΕΠΟ τη διαπίστευση για τον τελικό επειδή τους έκανε κριτική

Κόντρα μεταξύ της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και του site www.paok24.gr από τη Θεσσαλονίκη, καθώς  η Ομοσπονδία δεν εξέδωσε διαπίστευση στον ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ Σταύρο Κόλκα τιμωρώντας τον για τη συμπεριφορά του! Ο ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ που αρθρογραφεί χρόνια και  σε αθηναϊκές ιστοσελίδες με ανάρτηση στην θεσσαλονικιώτικη ιστοσελίδα  ήταν αποκαλυπτικός.

Ο Σταύρος Κόλκας ενημερώθηκε ανεπίσημα από άνθρωπό του στην Αθήνα, πως ενδέχεται να κοπεί το αίτημά του για διαπίστευση, παρότι είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών και καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το στέλεχος του Γραφείου Τύπου της ομοσπονδίας Μιχάλη Τσαπίδη με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν και θεωρούσε καλό συνάδελφο, τον άκουσε να λέει πως η εφημερίδα Livesport που ήταν να τον διαπιστεύσει, ήταν αυτή που τον έβγαλε από τη λίστα και τον αντικατέστησε.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που ακολούθησε με τον Γενικό Διευθυντή της εφημερίδας, το γεγονός αυτό διαψεύστηκε κατηγορηματικά και μάλιστα σε νέα επικοινωνία με αρχισυντάκτη της εφημερίδας, έγινε σαφές πως ο λόγος που δεν εγκρίθηκε η διαπίστευση είναι τα δημοσιεύματα του εκ των διευθυντών του PAOK24 κατά της ΕΠΟ.

Δημοσιεύματα βέβαια που βασίζονται σε γεγονότα και όχι σε απλές απόψεις καφενειακού επιπέδου και για αυτό υπάρχει ενόχληση. Γεγονότα που ενδεχομένως οδηγούν τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας εκτός τελικού, για πρώτη φορά από τη σύστασή της.

Επειδή ο Σταύρος Κόλκας, ήθελε να ακούσει και από τα χείλη της ΕΠΟ το ότι απορρίφθηκε το αίτημά του λόγω των δημοσιευμάτων, επικοινώνησε εκ νέου με τον Μιχάλη Τσαπίδη, δημοσιογράφο στην ιδιότητα, ο οποίος αποδέχτηκε πως ο λόγος είναι αυτός. Και πως η απόφαση είναι διοικητική. Άλλα προβλήματα προφανώς δεν έχει η ΕΠΟ να ασχοληθεί διοικητικά.

Αυτό βέβαια, δεν αναγράφεται στο email που στάλθηκε από το γραφείο Τύπου της ομοσπονδίας, το σκεπτικό της απόρριψης του αιτήματος δηλαδή.

Επίσης, αυτό που αναφέρεται σε τρίτους ανεπίσημα, είναι πως ο Κόλκας έβρισε τον Σαρρή σε μία ανάρτησή του στο facebook. Μπορεί και να έγινε, μπορεί και όχι. Και;

Πρέπει να σημειωθεί πως έχουν ενημερωθεί για όλα τα παραπάνω τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα και βέβαια διάφοροι έγκριτοι νομικοί για να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Η ελευθερία του λόγου είναι ένα αδιαπραγμάτευτη και αυτό θα πρέπει να το κατανοήσουν όλοι εκεί στην Ομοσπονδία.  Θέλουν δεν θέλουν.

Comments are closed.