20.000 ημέρες στον κόσμο του Nick Cave (βίντεο)

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο του In Edit Festival του μεγαλύτερου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικού Ντοκιμαντέρ που εξελίσσεται αυτές τις ημέρες στην Θεσσαλονίκη θα προβληθεί απόψε το βράδυ το «20.000 ημέρες στον κόσμο» του Nick Cave!

Οι τυχεροί θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία απόψε στις 23:00 να απολαύσουν το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ για την ζωή του Nick Cave μόλις λίγες εβδομάδες μετά την πανευρωπαϊκή του πρεμιέρα στο Βερολίνο.

Κρατήστε ότι οι πρωτοεμφανιζόμενοι σκηνοθέτες Iain Forsyth και Jane Pollard δεν έχουν σκηνοθετήσει με τον κλασικό τρόπο μία μουσική βιογραφία… λέγεται ότι το φιλμ κρύβει πολλές εκπλήξεις και ενδέχεται να αιφνιδιάσει!

Διαβάζουμε στο πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Ο Nick Cave ήταν πάντα µία από τις πιο συναρπαστικές και αινιγματικές φυσιογνωμίες του μουσικού και κινηματογραφικού κόσμου. Η ταινία “20.000 ημέρες στον κόσμο” ενδυναμώνει το μυστήριο που τον περιβάλλει.

Αυτό το πρωτοποριακό ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τον Cave τόσο σαν αντικείμενο όσο και σαν συν-δηµιουργό και καταγράφει λεπτομερώς την καλλιτεχνική του πορεία, συνδυάζοντάς τη µε µία φανταστική αφήγηση της ημέρας που συμπλήρωσε 20.000 ημέρες στη Γη. Τότε, συναντά το ψυχαναλυτή του και συζητούν για το θάνατο του πατέρα του, λίγο αργότερα συναντά την Kylie Minogue και τον ηθοποιό Ray Winstone και ανάμεσα σε όλα αυτά αφηγείται με το δικό του τρόπο τη ζωή του. Είναι μία ταινία “αλλόκοτη και σκοτεινή, συναισθηματική και υπέροχη” όσο “αλλόκοτη και σκοτεινή, συναισθηματική και υπέροχη” είναι η μουσική του.

Comments are closed.