Ιδού το νέο λογότυπο της ΝΕΡΙΤ

ΝΕΡΙΤ

Ολα είναι έτοιμα “τεχνικά” στην κρατική ραδιοτηλεόραση για το “κατέβασμα” του λογότυπου της ΔΤ και το “ανέβασμα” του νέου λογότυπου ΝΕΡΙΤ το οποίο επεξεργάστηκε η διαφημιστική εταιρεία BBDO Athens. Να σημειωθεί ότι στις 6 το απόγευμα της Κυριακής θα ξεκινήσει στον “αέρα” η εκπομπή σήματος της ΝΕΡΙΤ που θα διαδεχθεί τη ΔΤ στους δέκτες μας.

Το νέο λογότυπο που θα εμφανιστεί θα είναι μόνο το επεξεργασμένο κεφαλαίο γράμμα “Ν” δίνοντας την δυνατότητα στην εταιρεία για πιθανές μελλοντικές σχετικές τροποποιήσεις. Έτσι την Κυριακή όπως μαθαίνουμε θα προηγηθεί αντίστροφη μέτρηση με χρονόμετρο στην οθόνη και στις 6 ακριβώς ταυτόχρονα με την έναρξη του κεντρικού δελτίου ειδήσεων θα αλλάξει το λογότυπο του καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης από ΔΤ σε Ν .Την πρώτη «καλησπέρα» της ΝΕΡΙΤ αναμένεται να πει η παρουσιάστρια Αντριάννα Παρασκευοπούλου, ενώ θα αποκαλυφθούν παράλληλα τα καινούρια γραφικά, τα σήματα και το νέο σκηνικό των ειδήσεων, το κόστος κατασκευής του οποίου άγγιξε τις 26.000 ευρώ σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια.

Είναι αλήθεια ότι το νέο λογότυπο της ΝΕΡΙΤ είναι “άριστα σχεδιασμένο” στις ανάγκες της εποχής αφού ακολουθεί το “φορμά” της “νέας ψηφιακής τεχνολογίας” και τις σύγχρονες τάσεις ενώ το χρώμα του απεικονίζει απόλυτα τα χρώματα της Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εντολή του Αντώνη Σαμαρά σε σύσκεψη στο Μαξίμου με την διοίκηση της ΝΕΡΙΤ και το Χρύσανθο Λαζαρίδη για “εν τάχει” τρεξίματος της ΝΕΡΙΤ στην διοίκηση της εταιρείας για να προλάβουμε την τουριστική περίοδο έδωσε το “πράσινο φως” για την άμεση εκπομπή της ΝΕΡΙΤ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας μετά και την ανάθεση της ΝΕΡΙΤ από τον πρωθυπουργό στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου την πρωτομαγιά επιχειρείται να κερδηθεί χρόνος που χάθηκε στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ήδη ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ κ. Γεώργιος Προκοπάκης θα προχωρήσει σταδιακά σε περίπου τριάντα προσλήψεις επιτυχόντων του διαγωνισμού της ICAP ενώ έχει ζητήσει εκτάκτως λόγω εκλογών την έγκριση από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και συμβάσεων έργου για την δημοσιογραφική κάλυψη των εκλογών χωρίς όμως για άγνωστο ακόμα λόγο να έχουν “εγκριθεί” βάζοντας σε κίνδυνο την “άρτια κάλυψη” των εκλογών από την ΝΕΡΙΤ και καταστρατηγώντας την σαφή εντολή Σαμαρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα το πρωί θα εκπέμπουν με νέα προγράμματα τα ραδιόφωνα της ΝΕΡΙΤ, ενώ μέσα στον Μάιο θα εκπέμψει και το δεύτερο τηλεοπτικό κανάλι ενώ το πρόγραμμα παρότι έχει εγκριθεί δεν έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις…

Τέλος να αναφέρουμε ότι γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια από την διοίκηση της ΝΕΡΙΤ να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους…

Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος
μέλος της ΕΣΗΕΑ  

Comments are closed.