Άνθρωπος του Καραμανλή ο νέος πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ

Αντώνης Μακρυδημήτρης

Ο καθηγητής Αντώνης Μακρυδημήτρης είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ μετά από απόφαση του εποπτικού συμβουλίου δίνοντας έτσι άμεσα την σκυτάλη διοίκησης της εταιρείας στον νέο πρόεδρο έτσι ώστε να μην χαθεί χρόνος και να εξασφαλιστεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της νέας εταιρείας.

Να θυμίσουμε ότι κ. Αντώνης Μακρυδημήτρης θεωρείται άνθρωπος της εμπιστοσύνης του Κώστα Καραμανλή αφού καθ΄ όλη την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον πρώην πρωθυπουργό ήταν σύμβουλός του στο μέγαρο Μαξίμου για ζητήματα δημόσιας διοίκησης ενώ στα βιβλία που έχει γράψει περιλαμβάνεται και ένας “ύμνος” στο πρόσωπο του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή με τον τίτλο: “Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ένα παράδειγμα πολιτικής ηγεσίας”.

Είναι αλήθεια επίσης ότι έγινε η αρχή έτσι ώστε να περάσει στην ΝΔ ο καινούργιος φορέας ΝΕΡΙΤ αφού μαζί με τον κ. Σίμο Κεδίκογλου που ανέλαβε με εντολή του Αντώνη Σαμαρά την αρμοδιότητα εποπτείας της ΝΕΡΙΤ αλλάζουν τα “πολιτικά δεδομένα” για το ποιός θα έχει τον πρώτο λόγο… στην νέα εταιρεία.

Πάντως τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσο και το μέγαρο Μαξίμου κρατούν προς το παρόν κλειστά τα χαρτιά τους για το νέο φορέα ενώ εκκρεμούν οι σχέσεις με την EBU, οι προσλήψεις της ICAP, το νέο πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ, οι αποζημιώσεις των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ όπου αναμένονται να ρυθμιστούν με ειδική τροπολογία τις επόμενες ημέρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά το πάγωμα των προσλήψεων για μετά τις εκλογές διατυπώνονται σκέψεις για 30 προσλήψεις κυρίως πολιτικών συντακτών για την αντιμετώπιση της εκλογικής περιόδου.

Πάντως όπως έχω ξαναπεί σημαντικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει για τις εξελίξεις στην ΝΕΡΙΤ ο ικανότατος στα θέματα επικοινωνίας και όχι μόνο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης…

Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Comments are closed.