Ο σνομπ Μητρόπουλος, η αναμονή Χιώτη και ο Μεμής σε ρόλο νέου Κουβουτσάκη

Μητρόπουλος - Χιώτης - Μεμής

Ο Δημήτρης Μητρόπουλος είναι φαβορί να αναλάβει τη διεύθυνση των ΝΕΩΝ επιλογή που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην εφημερίδα. Και αυτό διότι μέχρι σήμερα είχε επιλέξει μια προσωπική και απόλυτα μοναχική πορεία στην εφημερίδα χωρίς να διατηρεί σχέσεις με άλλους συναδέλφους του ειδικά τα τελευταία χρόνια που οι μετοχές του είχαν ανέβει στο κυβερνητικό στρατόπεδο και μοιραία στη διοίκηση του ΔΟΛ.

«Έτσι και αλλιώς δεν ήθελε να αναπτύξει κάποιες συναδελφικές σχέσεις εδώ μέσα αλλά τα τελευταία δύο χρόνια ήταν εμφανές ότι είχε αναπτύξει και συμπεριφορές σνομπισμού» λένε δημοσιογράφοι της απογευματινής του ΔΟΛ. Αν και οι γνωρίζοντες τα εσωτερικά της Μιχαλακοπούλου αναφέρουν ότι ο Σταύρος Ψυχάρης περιμένει το αποτέλεσμα των εκλογών για να προχωρήσει τόσο στην αναδιοργάνωση των ΝΕΩΝ όσο και στον υπόλοιπο οργανισμό, εντούτοις στελέχη του ΔΟΛ υποστηρίζουν ότι η ανακοίνωση του νέου διευθυντή των ΝΕΩΝ θα γίνει μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε.

Ο Χρήστος  Μεμής αναλαμβάνει ουσιαστικά τη θέση του Παναγιώτη Κουβουτσάκη και θα μετακομίσει μάλιστα στο γραφείο που είχε δημιουργηθεί για τον στενό φίλο του Σταύρου Ψυχάρη. Οι αρμοδιότητες του εξακολουθούν να καλύπτονται από θολούρα με τα στελέχη του ΔΟΛ να λένε ότι θα ασχοληθεί με διοικητικά καθήκοντα (την ενασχόληση με το εμπορικό τμήμα κλπ) και δεν θα έχει συμμετοχή εμφανώς τουλάχιστον στην έκδοση των δύο εφημερίδων. Μετά τις εκλογές θα ξεκαθαρίσουν περισσότερα για αυτό το μέτωπο. Αν δηλαδή θα έχει εμπλοκή στην έκδοση των ΝΕΩΝ και του Βήματος οπότε θα υπάρξουν άλλες εξελίξεις ή αν πρόκειται για τιμητική αποστράτευση του όπως συνέβη με τον Παντελή Καψή που ακολούθησε το ίδιο δρομολόγιο πριν αποχωρήσει από τον ΔΟΛ.

Τέλος ο Βασίλης Χιώτης αν και δεν είδε με καθόλου θετικό μάτι αυτές τις αλλαγές περιμένει την τελική απόφαση του Σταύρου Ψυχάρη για το αν θα του δώσει όπως είχε συμφωνηθεί πριν από ένα μήνα την δημοσιογραφική διεύθυνση όλων των sites του οργανισμού. Όπως μάθαμε το σχέδιο για την αναδιοργάνωση των newsroom των τριών sites (in.gr, ΒΗΜΑ, ΝΕΑ) και ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίο θα συνλειτουργούν που είχε παραδώσει στον Σταύρο Ψυχάρη έλαβε έγκριση και τόσο ο ίδιος όσο και οι εργαζόμενοι στα sites περιμένουν να δουν αν, πότε και τι τελικά θα ισχύσει. Να σημειώσουμε εδώ ότι είναι η πολλοστή φορά την τελευταία τριετία που γίνεται προσπάθεια εξορθολογισμού και ενοποίησης των τριών sites με όλα τα προηγούμενα σχέδια και με τελευταίο αυτό του Κουβουτσάκη να μένουν τελικά στα συρτάρια.

Comments are closed.