Παπούλιας: Tα Μνημόνια έβλαψαν τη δημοκρατία

Στο μήνυμά του με αφορμή τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ο κ. Παπούλιας, αναφέρει ότι η κρίση έφερε υποχώρηση της δημοκρατίας, που είναι η «δραματικότερη παρενέργεια της οικονομικής περιπέτειας».

Παπούλιας: Tα Μνημόνια έβλαψαν τη δημοκρατίαΑρχικά ο κ. Παπούλιας εκφράζει την άποψη ότι δεν υπάρχουν λόγια ικανά να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη σε αυτούς που αγωνίστηκαν για την πτώση της δικτατορίας, ενώ σήμερα πρέπει να προστατευθεί η δημοκρατία στη χώρα.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Παπούλιας αναφέρει πως «το βλέμμα μας είναι στραμμένο στην Κύπρο που παραμένει διχοτομημένη μετά από σαράντα χρόνια και χτυπημένη σήμερα από μια άλλη κρίση, την οποία αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα και η οποία δεν αγγίζει ούτε πρόκειται να αγγίξει τη διαχείριση της εθνικής υπόθεσης».

Απαντώντας στις κριτικές που έχει δεχτεί λόγω των υπογραφών που έχει βάλει στη διάρκεια των μνημονίων, επισημαίνει ότι: «το Σύνταγμα οριοθετεί σαφώς τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας και ήταν συνειδητή η απόφασή μου να σεβαστώ το Σύνταγμα, που έχει πολύ ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια, και να μην παραβιάσω τη θεσμική τάξη, προκαλώντας πολιτικές εντυπώσεις ή και πολιτική κρίση, μόνο και μόνο για να αποφύγω το πολιτικό κόστος».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταλήγει λέγοντας πως: «η πατρίδα μας πέρασε από τα σαράντα κύματα για να γίνει μια ευρωπαϊκή δημοκρατία. Να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας, να την κάνουμε καλύτερη, περισσότερη, βαθύτερη, δικαιότερη».
Πηγή enet.gr

Comments are closed.