Σοκ: Οι τζιχαντιστές ανάρτησαν βίντεο με τον αποκεφαλισμό αμερικανού δημοσιογράφου

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!

Οι εξτρεμιστές μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που ελέγχουν εδάφη στο Ιράκ και τη Συρία δημοσιοποίησαν βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται η δολοφονία δια αποκεφαλισμού του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ που είχε εξαφανιστεί στη Συρία, σχεδόν πριν από δύο χρόνια. Το βίντεο, με τίτλο «Ενα μήνυμα προς την Αμερική» αναρτήθηκε στις ιστοσελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν έχει γίνει δυνατόν από τις αμερικανικές αρχές να εξακριβωθεί η αυθεντικότητα του συγκεκριμένου βίντεο. Οπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος οι αμερικανοί πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών εργάζονται για να επαληθεύσουν ή όχι την αυθεντικότητά του. Η Ουάσιγκτον πάντως εξέφρασε ήδη την οργή της για την περίπτωση που αποδειχτεί ότι το βίντεο είναι γνήσιο.

«Εχουμε δει ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει τη δολοφονία του αμερικανού πολίτη Τζέιμς Φόλεϊ από το Ισλαμικό Κράτος. Οι υπηρεσίες πληροφοριών επιχειρούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα να εξακριβώσουν την αυθεντικότητά του» δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιτλιν Χέιντεν. «Εάν είναι γνήσιο, είμαστε συγκλονισμένοι από την άγρια δολοφονία ενός αθώου αμερικανού δημοσιογράφου και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του» συμπλήρωσε.

H μητέρα του δημοσιογράφου πάντως, φαίνεται να έχει αποδεχθεί το φρικτό γεγονός: «Ουδέποτε νιώσαμε τόσο περήφανοι για τον γιο μας Τζιμ», απάντησε η Νταϊάν Φόλεϊ σε μήνυμα στο Facebook.«Έδωσε τη ζωή του προσπαθώντας να δείξει στον κόσμο τα δεινά του συριακού λαού. Ικετεύουμε τους απαγωγείς να μην σκοτώσουν τους άλλους όμηρους. Όπως ο Τζιμ, είναι και αυτοί αθώοι. Δεν έχουν καμία επιρροή στην πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης στο Ιράκ, τη Συρία και αλλού στον κόσμο»…

Η ζωή του εικονιζόμενου δεύτερου αμερικανού δημοσιογράφου, Στίβεν Σότλεφ, εξαρτάται από την επόμενη απόφαση του Ομπάμα, λένε οι τζιχαντιστές στο βίντεο που ανάρτησαν.

Λίγο αργότερα και πάλι οι εξτρεμιστές τζιχαντιστές του ισλαμικού Κράτους δημοσιοποίησαν στο Διαδίκτυο ένα ακόμη βίντεο όπου ισχυρίζονται ότι κρατούν όμηρο έναν ακόμη αμερικανό δημοσιογράφο τον Στίβεν Σότλεφ και αναφέρουν ότι η ζωή του εξαρτάται από την επόμενη κίνηση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα.

«Η ζωή αυτού του αμερικανού πολίτη, Ομπάμα, εξαρτάται από την επόμενη απόφασή σου», φαίνεται να λέει ένας μασκοφόρος άνδρας στο βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Ο μασκοφόρος άντρας ακούγεται να μιλά αγγλικά με βρετανική προφορά και να έχει μπροστά του τον όμηρο που ονομάζεται Στίβεν Σότλοφ.

Δεν έχει γίνει δυνατή η επαλήθευση ούτε αυτού του βίντεο που ανάρτησαν οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Διαδίκτυο.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Comments are closed.