Βράζουν πολιτικά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από τον ΕΝΦΙΑ – έχουμε τη λύση δηλώνουν οι εφοριακοί!

Νίκος Κούτρικας

Όταν όλοι έψαχναν αρχικά πώς θα φορολογηθούν τα ακίνητα που ανήκαν σε παράκτιες εταιρείες του εξωτερικού για να φοροδιαφεύγουν εμείς δώσαμε τη λύση της ΔΕΗ τονίζουν οι εφοριακοί οι οποίοι δηλώνουν ξανά πρόθυμοι για να δώσουν οριστική και δίκαιη λύση στην είσπραξη του ΕΝΦΙΑ. Είναι αλήθεια ότι η είσπραξη μέσω της ΔΕΗ δεν εξαίρεσε κανένα ακίνητο ούτε αυτά που άνηκαν σε offshore εταιρείες αφού η ηλεκτροδότηση πρόδιδε την ύπαρξή τους και τη φορολογική εξαίρεσή τους….

Σήμερα ο κορμός των δύο μεγάλων κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βράζει κυριολεκτικά πολιτικά αφού οι περισσότεροι είναι ιδιοκτήτες ακινήτων και απειλούν πολιτικά για δίκαιη λύση μετά τα τελευταία παρατράγουδα του ΕΝΦΙΑ ενώ αποδίδουν ευθύνες στην κυβέρνηση και την επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών που διαχειρίστηκε το όλο θέμα καθώς και στην πολιτική ηγεσία.

Οι εφοριακοί θα μπορούσαν να δώσουν λύση στο όλο θέμα τονίζουν οι εφοριακοί όπως και την προηγούμενη φορά ενώ δεν παραλείπουν σχολιάζοντας να τονίζουν ότι οι θεωρίες περί…. “δημιουργικής λογιστικής” στην πράξη είναι μη εφαρμόσιμες και πρέπει να δοθεί λύση εφαρμόσιμη στην πραγματική οικονομία.

Πάντως βουλευτές όλων των κομμάτων στις καλοκαιρινές διακοπές τους δέχθηκαν την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών οι οποίοι σε απόγνωση απειλούν ακόμα και πολιτικά μετά τα υπέρογκα ποσά που τους υπεβλήθησαν από τον ΕΝΦΙΑ.

Κύκλοι της αγοράς τονίζουν ότι δεν μπορεί προηγούμενα χρόνια με υψηλότερες αντικειμενικές αξίες να εισπράχτηκαν περίπου 2 δις ευρώ και το φέτος να επιχειρείται με πολύ χαμηλότερες αντικειμενικές αξίες η είσπραξη 3.7 δις ευρώ όπως τονίζουν!

Ο ΕΝΦΙΑ σίγουρα λέμε εμείς έχει δημιουργήσει αδιέξοδα σε όλους τους πολίτες και στην κυβέρνηση μήπως κάποιοι να σκεφτούν εκεί στην οδό Νίκης ότι και η συνδρομή των εφοριακών μπορεί να δώσει την οριστική-λύση ;

Να θυμίσω ότι η προηγούμενη ομάδα έφερε αδιέξοδα μήπως λέω αυτή τη φορά να το δούμε σοβαρά όλο το θέμα των αρμόδιων-αναρμόδιων στελεχών που την απαρτίζουν;

Νίκος Κούτρικας

Οικονομικός συντάκτης

μέλος της ΕΣΗΕΑ

Comments are closed.