Ο Σόιμπλε, τα λουλούδια και οι κάλπες

Θετικές εντυπώσεις φαίνεται ότι άφησε στον Νίκο Δένδια ο… φοβερός και τρομερός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τον οποίο συναντήθηκε στο Βερολίνο την Τρίτη.

Ο Σόιμπλε, τα λουλούδια και οι κάλπες

Ηταν το πρώτο τετ-α-τετ που είχαν και, όπως εκμυστηρεύθηκε χθες (στο Mega) ο υπουργός Ανάπτυξης, «περίμενα έναν άνθρωπο πολύ αυστηρό, ο οποίος θα με κοιτάξει “δασκαλίστικα” και θα μου κάνει και παρατηρήσεις».

Αντί όλων αυτών, όμως, είδε «έναν άνθρωπο ο οποίος, καταρχήν, ευρισκόμενος σε μια αναπηρική πολυθρόνα, κινήθηκε 150 μέτρα για να έρθει να με περιμένει στο ασανσέρ. Που έκανε την τιμή στη χώρα μου να έχει σηκώσει έξω από το υπουργείο του την ελληνική σημαία, ενώ εγώ δεν είμαι ομόλογός του, που φρόντισε να υπάρχουν μπλε και άσπρα λουλούδια στο τραπεζάκι όπου καθίσαμε να μιλήσουμε, που έδειξε ένα μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα»…

«Θέλουν να παραμείνουμε»
Ακόμη σημαντικότερη όμως είναι η αποκάλυψη (ή, τέλος πάντων, η επιβεβαίωση) ότι στη διάρκεια των συναντήσεων του Νίκου Δένδια με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δεν έγινε κουβέντα μόνο για την οικονομική αλλά και για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Και, μάλιστα, κουβέντα επί συγκεκριμένων θεμάτων, όπως είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και, κατ’ επέκταση, η… βιωσιμότητα της σημερινής κυβέρνησης. Ιδού τι είπε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης στο Mega: «Νομίζω ότι και ο κ. Σόιμπλε και ο κ. Γκάμπριελ ήταν αρκετά κομψοί να μου επιτρέψουν να θεωρώ ότι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει και μετά τον Μάρτιο.

Βεβαίως, για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι επιθυμούν σφόδρα να παραμείνει η κυβέρνηση μετά τον Μάρτιο και μέσα τους -χωρίς να το πουν σε μένα, δεν θα έπρεπε- ανησυχούν πάρα πολύ μήπως αυτό δεν συμβεί». Αν αφαιρέσετε τις «διπλωματικές» διατυπώσεις του υπουργού, καταλαβαίνετε ότι, τελικά, οι επαφές του στο Βερολίνο, πέρα από το οικονομικό σκέλος, είχαν «ψωμί» και από πολιτικής άποψης…
Πηγή Έθνος

Comments are closed.