Για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

ΕΤΑΠ – ΜΜΕ

Δυστυχώς και δεύτερη τροπολογία πέρασε χωρις να την παρει είδηση ο Κλάδος.

Οσο για τη συνδικαλιστική ηγεσία του ΚΛΑΔΟΥ των ΜΜΕ οταν δεν …αδελφοκτονεί , κοιμάται τον υπνο τον βαθύ και συλλαμβάνεται στον υπνο αδιάβαστη , είτε προσποιείται οτι κοιμάται εχοντας συμβιβαστεί με συμφωνίες κατω απο τραπέζια.

Σε καθε περίπτωση η ενότητα δυναμιτιζεται, η διάσπαση βολεύει τις …καρεκλες τους μονο και ΠΡΟΤΑΣΗ για την Κοινωνικη Ασφάλιση του ΚΛΑΔΟΥ μας καμία!

Ο νόμος για τους εργολάβους των ΜΜΕ εκδότες και διαφημιστές πέρασε χωρις ν ανοίξει μύτη και νέος νόμος τωρα περνάει την επικουρηση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στο ΕΤΕΑ!

Ο ΕΔΟΕΑΠ απομονώνεται όλο και πιο πολύ μέχρις αφανισμού.

Όσοι λενε οτι γλύτωσε το Αγγελιόσημο εχουν δίκιο με μια διάφορα : θα το εισπράττει κατακρεουργημένο και λεηλατημένο απο τους εκδότες μέσω ΕΤΑΠ ΜΜΕ η κυβερνηση, θα το αποθέματοποιει και θα το κατανέμει σύμφωνα με το δημόσιο συμφέρον ….

Αυτα προς το παρον κι οποίος δεν θελει, δεν ξέρει ή δεν μπορει να αγωνιστεί , ΦΕΥΓΕΙ !

ΥΓ Οσοι μιλάνε για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ θα μας βρουν όλους απέναντι…

ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

 

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης -έχοντας εξασφαλισμένη όπως αποδεικνύεται, τη 15νθήμερη κλαδική «αφωνία» συμπεριλαμβανομένου και του προεδρείου της ΕΣΠΗΤ (με τί ανταλλάγματα άραγε;), κατέθεσε και πέρασε αιφνιδιαστική «νομοτεχνική βελτίωση» σε ένα από τα νομοσχέδια – σκούπα, την ίδια εβδομάδα που ρυθμίστηκαν «μείζονα ζητήματα» media-κής διαπλοκής, για τα οποία… ο κλάδος διαμαρτυρήθηκε με μια 24ωρη απεργία !>

> Προσέξτε τι συμβαίνει. Η παράγραφος 6 στο άρθρο 220 του νόμου 4281/2014 – ΦΕΚ 160 Α, η οποία μεταξύ άλλων, αφορά τους κλάδους επικούρησης του ΤΑΙΣΥΤ (Β’ Διεύθυνση) και του ΤΑΤΤΑ (Γ’ Διεύθυνση) ορίζει:>

> «6. Οι κλάδοι και τομείς επικουρικής ασφάλισης, που δεν έχουν ενταχθεί στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), δύνανται να μετατρέπονται μέχρι 30.6.2015 μετά από σύμφωνη γνώμη των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των κλάδων ασφαλισμένων και μετά από εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης, σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), εκτός Γενικής Κυβέρνησης σύμφωνα με τον ορισμό του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 549/2013 για το Ευρωπαϊκό Σύστημα Εθνικών και Περιφερειακών Λογαριασμών, κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 7 και 8 του ν. 3029/2002, άλλως από 1.7.2015, εντάσσονται στο ΕΤΕΑ, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της επικουρικής ασφάλισης των ελεύθερων επαγγελματιών. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας καθορίζονται όλα τα σχετικά με την εφαρμογή της παρούσας.>

> Για τους προαναφερόμενους τομείς και κλάδους, καθώς και για τα αναφερόμενα ταμεία και τομείς της παραγράφου 1 του παρόντος, που μετατρέπονται σε Ν.Π.Ι.Δ., το ποσοστό της εργοδοτικής εισφοράς παραμένει σταθερό ή μειώνεται, χωρίς οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση χρηματοδότηση ή παροχή εγγυήσεων από τη Γενική Κυβέρνηση ή άλλες μη ανταποδοτικές πηγές, πέραν των δικών τους πόρων».

Πολύ απλά μας «υποχρεώνουν» να «επιλέξουμε» ή τη «συγχώνευση» του Κλάδου Επικούρησης της Β’ Διεύθυνσης, που είναι πλεονασματική (και δεν κινδυνεύει), με το ελλειμματικό και χρεοκοπημένο εκ της συστάσεώς του Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) ή να συστήσουμε Επαγγελματικό Ταμείο – ΝΠΙΔ… «λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της επικουρικής ασφάλισης των ελεύθερων επαγγελματιών»!

Ελενη Σπ.

Comments are closed.