Ενταση και αποδοκιμασίες στην εκδήλωση του Ζαππείου

Θλιβερή ήταν η εικόνα που προκάλεσε μικρή μερίδα μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, κατά την αποψινή εκδήλωση του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου», στο Ζάππειο Μέγαρο, για την 40η επέτειο από την ίδρυση του κινήματος. Διέκοψαν τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αποδοκιμασίες και συνθήματα υπέρ του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ενταση και αποδοκιμασίες στην εκδήλωση του Ζαππείου

Παρά το γεγονός ότι τόσο τα επιτελεία του κ.Βενιζέλου όσο και του κ.Παπανδρέου προσπάθησαν να δώσουν τον τόνο της ενότητας και της συσπείρωσης ενόψει των δύο εκδηλώσεων που έχουν διοργανωθεί για την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη, απόψε και μεθαύριο Τετάρτη, οι παραφωνίες και τα συνθήματα που διχάζουν, δεν έλειψαν.

Μερίδα μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ που είχαν συγκεντρωθεί το απόγευμα στην αίθουσα του Ζαππείου, όπου διοργανώνεται η έκθεση του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου», αποδοκίμασαν έντονα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, διακόπτοντας πολλές φορές τον χαιρετισμό που απηύθυνε, ενώ υποδέχτηκαν θερμότατα τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του κινήματος, Γιώργο Παπανδρέου.

Η μερίδα των παρισταμένων στην αίθουσα φώναζαν δυνατά «Παπανδρέου» και «Γιώργο γερά, να φύγει η Δεξιά», με σαφή διάθεση αποδοκιμασίας προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ενταση και αποδοκιμασίες στην εκδήλωση του Ζαππείου

«Ακουσα το σύνθημα «Γερά, να φύγει η Δεξιά». «Θα μιλήσουμε την Τετάρτη για το πότε και πώς φτάσαμε στη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη. Θα μιλήσουμε γι’ αυτά», απάντησε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «θα μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας που δε μπορεί να χαρίζεται ούτε να αδικεί και να μηδενίζει». Ακολούθησαν νέες αποδοκιμασίες.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Βενιζέλος, τόνισε ότι ο εορτασμός της 3ης Σεπτέμβρη φέτος συμπίπτει με την έναρξη μιας πολύ κρίσιμης πολιτικής χρονιάς.

Χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία για την εκδήλωση του ΙΑΠ, είπε ότι με αφορμή αυτήν και την κεντρική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο την Τετάρτη, «εμφανίστηκαν αμέσως οι γνωστοί “καλοθελητές” που ασχολούνται εργολαβικά με τη δημιουργία νοσηρών εντυπώσεων με στόχο την πρόκληση τεχνητής εσωστρέφειας, την υπονόμευση των προσπαθειών συσπείρωσης και ανάκαμψης της παράταξης, τον ευτελισμό των προθέσεων».

«Χαίρομαι γιατί η παρουσία όλων εδώ δίνει σήμερα ένα ηχηρό ράπισμα στους κύκλους αυτούς και είναι το προοίμιο της ενωτικής παρουσίας όλων στην κεντρική εκδήλωση της Τετάρτης».

Πλήθος υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ έδωσαν το παρών στην εκδήλωση, ενώ μεταξύ των παρισταμένων ήταν και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Μήνυμα Παπανδρέου για ενότητα και προοδευτική διακυβέρνηση

Ως αναζήτηση εκ μέρους του κόσμου μιας “νέας αρχής”, ως έκφραση του “αιτήματος και της ελπίδας για ένα καινούριο ξεκίνημα, μια αναγέννηση του Κινήματός μας”, εξέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως είπε στην ομιλία του, την παρουσία και την προσέλευση του κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης “Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή” που διοργανώνει το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου, για να τονίσει ότι θα προσπαθήσει να υπηρετήσει την απαίτηση αυτή, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης που του αναλογεί.

“Είναι τώρα η ώρα, οι προοδευτικές δυνάμεις να σπάσουν τον ομφάλιο λώρο με την πελατειακή Ελλάδα και να ορίσουν τον δρόμο για την Ελλάδα των αξιών”, είπε και τόνισε ότι “η συνάντηση όλων αυτών των δυνάμεων και η ενότητά τους στη βάση των κοινών αρχών και των αξιών μας, είναι ο μοναδικός αξιόπιστος δρόμος για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια δύναμη πραγματικής προοδευτικής διακυβέρνησης για τον τόπο”, “μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης που θα συσπειρώνει γύρω της, με πολιτικούς και όχι άλλους όρους, όλες τις προοδευτικές δημοκρατικές, σοσιαλιστικές και αριστερές δυνάμεις”.

Σημείωσε ότι αυτή η προσπάθεια έχει αξία, ότι για αυτήν αξίζει κάθε πρωτοβουλία και πρόσθεσε πως “και αυτό θα πράξω”, συμπληρώνοντας ότι είναι διατεθειμένος να συζητήσει με κάθε πολίτη σε κάθε γωνιά της χώρας.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.