Εκτός ατζέντας το ελληνικό χρέος στη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ

Στις εντατικές και συχνές επαφές μεταξύ της γερμανικής και της ελληνικής κυβέρνησης εντάσσεται η συνάντηση της καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, την Τρίτη στο Βερολίνο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ατζέντα των συνομιλιών και για το εάν θα συζητηθεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ την Τρίτη στο Βερολίνο

Ο κ. Ζάιμπερτ πρόσθεσε ότι δεν εκκρεμούν αποφάσεις και ότι πρόκειται για διμερή συνάντηση, τονίζοντας ότι «όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι σε διμερές».

Αντικείμενο θα είναι, όπως κάθε φορά, συνέχισε ο Γερμανός εκπρόσωπος, η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, για την οποία «ο κ. Σαμαράς σίγουρα θα κάνει μια παρουσίαση». Στην ατζέντα της συνάντησης θα είναι ακόμη θέματα κοινού ενδιαφέροντος στην ευρωπαϊκή πολιτική.

«Βρισκόμαστε στην αρχή μίας νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην έναρξη της θητείας ενός νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Άρα σίγουρα θα γίνει συζήτηση και για το ποιες προτεραιότητες θα θέλουν να δουν η Γερμανία και η Ελλάδα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς τα επόμενα χρόνια», επεσήμανε ο κ. Ζάιμπερτ.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.