Ιράκ: Με βίντεο που θυμίζει Χόλιγουντ απαντούν οι τζιχαντιστές στον Ομπάμα

Ένα νέο απειλητικό βίντεο κυκλοφόρησε το Ισλαμικό Κράτος με τίτλο «Οι φλόγες του πολέμου: η μάχη μόλις ξεκίνησε», ως απάντηση στην απόφαση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να βομβαρδίσουν οι ΗΠΑ θέσεις τζιχαντιστών στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία.

Το βίντεο είναι σκηνοθετημένο έτσι ώστε να θυμίζει πολεμική περιπέτεια του Χόλιγουντ, κλείνει μάλιστα με την ειρωνική φράση «Ερχεται σύντομα…» όπως ακριβώς συμβαίνει με τα διαφημιστικά τρέιλερ των νέων ταινιών στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Κυκλοφόρησε μέσω του Al Hayat Media Center, του διαδικτυακού καναλιού που κυκλοφόρησε και τα φοβερά βίντεο με τους αποκεφαλισμούς των δυτικών αιχμαλώτων, είναι διάρκειας 53 δευτερολέπτων.

Το βίντεο απεικονίζει σκηνές μάχης των στρατιωτών του ISIS κατά στόχων στη Μέση Ανατολή και Αμερικάνων στρατιωτών με συνοδεία ισλαμικής μουσικής.

Σε μια σκηνή αμερικανικά άρματα μάχης τυλίγονται στις φλόγες έπειτα από έκρηξη και αμερικανοί στρατιώτες μεταφέρουν έναν τραυματία σε ένα θωρακισμένο όχημα, κάποια σε αργή κίνηση ή φλουταρισμένα σαν ο σκηνοθέτης να γυρίζει πολεμική περιπέτεια.

Στο βίντεο συμπεριλαμβάνεται η σκηνή από τη γνωστή ομιλία του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους στο Ιράκ, με φόντο ένα πανό που αναγράφει «Αποστολή εξετελέσθη», ενώ εμφανίζεται και ο Ομπάμα να διαβεβαιώνει πως «οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν θα επιστρέψουν για να πολεμήσουν στο Ιράκ».

Εμφανίζεται επίσης ένας μασκοφόρος που είναι έτοιμος να εκτελέσει ομήρους, καθώς και ο Λευκός Οίκος, σαφές μήνυμα πως οι επόμενοι στόχοι τού Ισλαμικού Κράτους θα είναι αμερικανικοί.

Πρόκειται για το τέταρτο «επίσημο» βίντεο του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο αποτελεί μέρος επικοινωνιακής στρατηγικής για να περάσει το τρομοκρατικό του μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Πηγή tovima.gr

Comments are closed.