Βενιζέλος: Να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα

Δεν υπάρχει θέμα τρίτου δανείου, ούτε τρίτου Μνημονίου, ξεκαθάρισε από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ήταν απόλυτος για τη νέα σχέση της Ελλάδας με τους δανειστές της, η οποία –όπως ξεκάθαρα είπε- πρέπει να μεταφερθεί στους Ευρωπαίους.

Βενιζέλος: Να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Βενιζέλος είπε:

«Δεν θέλω να απαντήσω με τεχνικές λεπτομέρειες, μπορώ να πω όμως ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει επανέλθει ήδη στις αγορές με πάρα πολύ καλούς όρους, δηλαδή με επιτόκια δανεισμού καλύτερα από τα επιτόκια δανεισμού του ΔΝΤ.

» Όχι δεν υπάρχει θέμα τρίτου δανείου, τρίτου μνημονίου, εμείς θέλουμε να φύγουμε από τις έννοιες αυτές και από την έννοια της Τρόικας», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, επιβεβαιώνοντας έτσι τα σενάρια που δημοσιεύθηκαν στις κυριακάτικες εφημερίδες για την απόφαση της κυβέρνησης να απεγκλωβιστεί από το Μνημόνιο.

«Θέλω να θυμίσω», είπε ο κ. Βενιζέλος, «ότι το ζήτημα της σχέσης με το ΔΝΤ μετά τη λήξη του ευρωπαϊκού μέρους του προγράμματος στήριξης, το έχει ήδη θέσει η Ιρλανδία. Και ότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αλλωστε το ΔΝΤ βρίσκεται μεσα στην καρδιά της Ευρωζώνης όχι ως δανειστής επειδή διαθέτει κεφάλαια, αλλά επειδή διαθέτει τεχνογνωσία.

» Αυτή, όμως, (η τεχνογνωσία) έχει μεταφερθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα άλλα ευρωπαϊκά όργανα. Εχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία εμείς να ακολουθούμε τις διαδικασίες και να χρησιμοποιούμε τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, να επανέλθουμε στην ευρωπαϊκή κανονικότητα».

Χθες, ο κ. Βενιζέλος μίλησε σε ομογενείς της Νέας Υόρκης και τόνισε ότι «η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση».

Αφού κάλεσε την Ομογένεια να στηρίξει την προσπάθεια για ανάκαμψη της ελληνικής «πραγματικής οικονομίας», υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση μετά την σκληρή προσαρμογή, την ύφεση και τις θυσίες του ελληνικού λαού».
Μιχάλης Ιγνατίου
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.