Στον εισαγγελέα οι «αδιάβλητες» προκηρύξεις της (ΕΡΤ) ΔΤ-ΝΕΡΙΤ! Η κα Σουλτανιά απαντά για τις σπατάλες!

ΝΕΡΙΤ

email αναγνώστη

Γράφει ο Κ.Π

Μετά τη δημοσιοποίηση των παράτυπων προκηρύξεων και παρανομιών, οδεύουν προς τον αρμόδιο εισαγγελέα, που ερευνά την υπόθεση ΔΤ-ΝΕΡΙΤ. Η έκθεση μαζί με άλλα στοιχεία, θα παραδοθεί στον αντικαταστάτη της κυρίας Φάκου, η οποία προήχθη σε εφέτη και αποχώρησε από τη θέση της.

Μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση και το ενδιαφέρον των αναγνωστών, οι οποίοι δεν ήταν μόνο από τα διάφορα ΜΜΕ και την ΕΡΤ αλλά και άλλους φορείς που διεξάγουν παρόμοιες προκηρύξεις, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής ως προς τις καλλιτεχνικές ειδικότητες πρόσληψης στη ΝΕΡΙΤ!!!

Όπως ανέφεραν οι αναγνώστες, η έκθεση δεν περιείχε όλες τις ειδικότητες πρόσληψης στη ΝΕΡΙΤ. Αυτό όπως μας είπαν οι συντάκτες έγινε για λόγους οικονομίας, αλλά αφορά όλες τις ειδικότητες, αλλά ήταν αδύνατον να συμπεριληφθούν. Ο έλεγχος ήταν δειγματοληπτικός. Τόνισαν μάλιστα, ότι και αυτοί που τη συνέταξαν, δεν γνώριζαν τι έγραφαν ή το έκαναν σκοπίμως για να βολέψουν τους δικούς τους.

Γι΄αυτό άλλωστε ανακάτεψαν τα πτυχία των ΑΕΙ, ΤΕΙ ιδιωτικές σχολές ΙΕΚ (Σταυράκου κλπ) ΚΑΤΕΕ, ΟΕΕΚ και λύκεια μέσα σε ένα «τσουβάλι» με σημαδεμένο χέρι τι θα τραβήξει. Έκαναν και κάτι χειρότερο. Όπου τους ενδιέφερε, εξίσωσαν ιδιωτικές σχολές ΙΕΚ αυθαίρετα (Σταυράκου κλπ) σε ΤΕΙ. Εξειδικεύοντας την ερμηνεία σχολίασαν το εξής: Σε ένα διαγωνισμό και ειδικότητα, ζητάς συγκεκριμένα πτυχία ΑΕΙ, ΤΕΙ κλπ και όχι ένα οποιοδήποτε πτυχίο.

Πάντως αυτοί που συνέταξαν τις προκηρύξεις πρέπει να ήταν πολύ διεστραμμένοι ή άσχετοι!!! Θα αναφέρουμε τρία παραδείγματα για να δείτε τι μυαλά ήταν, αναφερόμενοι δειγματοληπτικά σε τρεις ειδικότητες. ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ και ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΩΝ (Οπερατέρ), αντιγράφω στοιχεία της προκήρυξης.

Α) ΔΙΕΥΘΥΝΤΈΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ

Ζητείται: 1) πτυχίο ΑΕΙ διοικητικοοκονομικής κατεύθυνσης η ΜΜΕ, η ΕΑΠ (ανοικτό πανεπιστήμιο) η (ΠΣΕ). 2) πτυχίο διοικητικοοκονομικής κατέυθυνσης ΤΕΙ η (ΠΕΣ). 3) Κινηματογραφικής σχολής τουλάχιστον τριετούς φοίτησης (σκηνοθέτη). 4) ΟΕΕΚ

Β) ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ: ΤΕ

Ζητείται: Πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ φωτογραφίας η (ΠΣΕ) η ΚΑΤΕΕ.

Γ) ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΕΣ: ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ

Ζητείται: 1) Πτυχίο κινηματογραφικής η τηλεοπτικής κατεύθυνσης ΑΕΙ. 2) Πτυχίο αναγνωρισμένης κινηματογραφικής σχολής, τουλάχιστον τριετούς φοίτησης (εικονολήπτης) η δίπλωμα ΟΕΕΚ. (εδώ βλέπετε δεν υπάρχουν ΤΕΙ, όπως και σε σκηνοθέτες αλλά μπορούμε να τους εξισώνουμε ως ΤΕΙ. Είστε μάγκες «ξουράφια»)

Δείτε τώρα την καμπίνα στις τρεις αυτές περιπτώσεις.

Περίπτωση. α) διευθυντών παραγωγής: ΑΕΙ (1000) μόρια. Παρ. 2 και 3 είναι η μία σχολή ΤΕΙ και η άλλη ιδιωτική κινηματογραφική. Βαθμολογούνται όμως με τα ίδια μόρια(850). Εδώ λοιπόν στην ειδικότητα, έχει μία ανωτέρα σχολή ΙΕΚ και την βαθμολογεί ως ΤΕΙ. βαθμολογούνται δηλαδή το ίδιο, δυο ανόμοια πράγματα.

Περίπτωση. β) Φωτογράφοι: Εδώ έχουμε αποκλειστικά αποφοίτους ΤΕΙ και ΚΑΤΕΕ. Δεν ζητάει σχολές κινηματογραφίας. Άρα δεν επηρεάζει τα ΤΕΙ από τις ιδιωτικές σχολές. (αν και οι φωτογράφοι αυτών των σχολών είναι καλύτεροι).

Περίπτωση. γ) Εικονολήπτες: Ζητείται Πτυχίο ΑΕΙ (1000) μόρια και σχολές κινηματογραφίας (850)μόρια και απόφοιτοι ΟΕΕΚ (0) μόρια. Σε αυτή την περίπτωση, αν και οι σχολές κινηματογραφίας δεν είναι ΤΕΙ, θεωρητικά φαίνεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, διότι δεν ζητάει ΤΕΙ.

Ω! Θεέ μου, τι εγκέφαλοι ήταν αυτοί οι συντάκτες; Ξεπέρασαν και τον ΑΪΝΣΤΑΙΝ! Αυτό είναι δικό μου.

Και δυο λόγια για την νομική σύμβουλο κ. Βίκυ Σουλτανιά. Κυρία Βίκυ πριν βγάλετε ανακοινώσεις για σπατάλες συμβουλευθείτε κάποιον ειδικό! Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά από δημοσιογραφία και τηλεοπτική παραγωγή. Αν πιστεύετε τον κ. Κοντιζά, Θωμόπουλο, Μαριορή η Πιτή, έχετε λάθος ενημέρωση. Όταν αποφασίσουμε να δώσουμε τα δικά μας στοιχεία, θα δείτε τι πληρώνετε στα εξωτερικά συνεργεία και ποιοι τρώνε με «κουτάλες».

Και μην μου πείτε ότι δεν γράφετε εσείς τις ανακοινώσεις; Οι πληροφορίες μας λένε ότι είστε η κολώνα του Ραδιομεγάρου. Έτσι και μετακινηθείτε, το μέγαρο έπεσε!!! Είστε μέσα σε όλα! Αλήθεια υπάρχει γραφείο τύπου; Ποιος είναι υπεύθυνος η κ. Σουλτανιά; Θα μας απαντήσετε τι έγινε με το πτυχίο αν χάθηκε που χάθηκε και πότε του κ. Θωμόπουλου και άλλων στελεχών; Περιμένουμε!

Comments are closed.