ΥΠΟΙΚ: «Πήγε καλά» η συζήτηση για τα δημοσιονομικά με την τρόικα

ΥΠΟΙΚ: «Πήγε καλά» η συζήτηση για τα δημοσιονομικά με την τρόικα

Θετικά εξελίχθηκε το πρώτο σκέλος της συνάντησης των κυβερνητικών στελεχών με την τρόικα, το οποίο είχε ως θέμα τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Παρόντες από ελληνικής πλευράς ήταν ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Από την πλευρά των δανειστών μετείχαν οι Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) και Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), καθώς ο Κλάους Μαζούχ έφθασε πριν λίγη ώρα στην Αθήνα από την Φραγκφούρτη.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, η συζήτηση για τα δημοσιονομικά «πήγε καλά» με την ηγεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να παρουσιάζει την εκδοχή της για την εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών του 2015, αλλά και να ενημερώνει για την εκτέλεση του τρέχοντος προϋπολογισμού.

Στην συζήτηση δεν ετέθη το θέμα του δημοσιονομικού κενού του 2015, για το οποίο η ελληνική πλευρά επιμένει ότι δεν υφίσταται, ενώ η τρόικα κάνει λόγο για κενό ύψους 2 δισ. ευρώ.

Στην συνάντηση έγινε και μια γενική αναφορά στα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στην φορολογία και τη φορολογική διοίκηση.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τα στελέχη του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.
Θανάσης Κουκάκης
Πηγή in.gr

Comments are closed.