Τι συμβαίνει όταν διαφωνούν οι εκδότες του MEGA

 

 

Χατζηνικολάου - Ζαχαρέα - Παναγιωτόπουλος

Ίσως είναι χρήσιμη μια… βουτιά στην 20χρονη ιστορία του μεγάλου καναλιού για να θυμηθούμε και να καταλάβουμε πώς οι εκδότες χειρίζονται τις περιπτώσεις που διαπιστώνεται μεταξύ τους διαφωνία.

Η περίπτωση της εμμονής του μεγαλομετόχου του καναλιού Φώτη Μπόμπολα να αντικατασταθεί ο διευθυντής ειδήσεων Χρήστος Παναγιωτόπουλος είναι χαρακτηριστική… Τι συμβαίνει όμως σε αυτές τις περιπτώσεις; Ανεξάρτητα από την πρόθεση του υιού Μπόμπολα να συγκληθεί η γενική συνέλευση των μετόχων προκειμένου να προχωρήσει στην ανασύνθεση του ΔΣ και να απαλείψει το άρθρο του καταστατικού που προβλέπει ομοφωνία στις αποφάσεις… Καθώς επίσης και από την εμφάνιση του Γιώργου Μπόμπολα την περασμένη Τρίτη στη σύσκεψη του καναλιού και εν συνεχεία στο κοντρόλ των ειδήσεων… που ερμηνεύθηκε ως στήριξη στο πρόσωπο του Χρήστου Παναγιωτόπουλου…

Τα παραδείγματα που έχουμε στη διάθεσή μας και ενδεχομένως μπορεί να προϊδεάσουν για το τι θα ακολουθήσει… δεν είναι πολλά, αλλά είναι ενδεικτικά!

Δυο είναι οι περιπτώσεις που οι εκδότες διαφώνησαν τα τελευταία 20 χρόνια για το πρόσωπο στελέχους του καναλιού.

Πρώτον η περίπτωση του Νίκου Χατζηνικολάου και δεύτερον η περίπτωση της Μάρας Ζαχαρέα.

Συγκεκριμένα στην περίπτωση του Νίκου Χατζηνικολάου, ο αείμνηστος Χρήστος Λαμπράκης επιθυμούσε την αντικατάστασή του, ενώ οι υπόλοιποι μέτοχοι διαφωνούσαν. Τι έγινε; Ο δημοσιογράφος απομακρύνθηκε!

Στην περίπτωση της Μάρας Ζαχαρέα ο Γιώργος Μπόμπολας λόγω του βασικού μετόχου επιθυμούσε την αντικατάστασή της από την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Οι υπόλοιποι εκδότες διαφωνούσαν. Τι έγινε; Η δημοσιογράφος απομακρύνθηκε!

Συμπέρασμα: όταν ένα στέλεχος μπει στο στόχαστρο κάποιου εκδότη, ανεξάρτητα από την άποψη των υπολοίπων, αργά ή γρήγορα «τελειώνει»!

Comments are closed.