Οι «παπατζήδες» της τηλεόρασης! Τζόγος και απάτη!

Οι «παπατζήδες» της τηλεόρασης! Τζόγος και απάτη!email αναγνώστη

Γράφει ο Κ.Π. 

Το τηλεφώνημα ήταν από τη θεία μου στο χωριό. «Με» έλεγε να ανοίξω την τηλεόραση και να της πω τη «λέξη» που ζητούσε η παρουσιάστρια πανελλαδικού τηλεοπτικού σταθμού για να παίξει! Μάλιστα βιαζόταν, για να μην χάσει την ευκαιρία και πάρει άλλος/η τα τρία χιλιάρικα!!! Ειλικρινά, ξαφνιάστηκα. Δεν μπορούσα να φανταστώ, ότι και η θεία μου που είναι μιας κάποιας ηλικίας, είχε εθιστεί στον τηλεοπτικό «τζόγο». Δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά, και εκπλήρωσα την επιθυμία της, πιστεύοντας ότι θα πάρει τα τρία χιλιάρικα!

Όταν αργότερα, με πήρε τηλέφωνο, πίστεψα ότι είχε κερδίσει. Αντί όμως να χαίρεται, έβριζε με τον χειρότερο τρόπο και λέξεις που δεν λέγονται. Αφού περίμενε όπως μου είπε για 15 λεπτά σε τηλέφωνο υψηλής χρέωσης, το τηλέφωνο ξαφνικά έκλεισε. Επιχείρησε για δεύτερη φορά περιμένοντας στο ακουστικό της, μέχρι που τελείωσε το παιχνίδι και έμεινε με το ακουστικό… στο χέρι!

Μέχρι τώρα όλοι ξέραμε ότι οι παπατζήδες, υπήρχαν γύρω από την Ομόνοια, το λιμάνι και κακόφημες περιοχές, που ψάρευαν τα ανύποπτα θύματά τους, που έφταναν από την επαρχία γεμάτα όνειρα και ελπίδες για μια καλύτερη ζωή, πλούτο και δόξα! Τώρα φαίνεται ότι οι όροι αντεστράφησαν, και οι τηλεοπτικοί «παπατζήδες» μπαίνουν ανενόχλητοι στα σπίτια μας σε κάθε γωνιά της χώρας.

Μέσω «επίλεκτων» κοριτσιών, πρωινές, μεσημβρινές, απογευματινές, βραδινές και μεταμεσονύχτιες ώρες, με μια «βεντάλια» εκατοντάευρα, στα χέρια, σε προκαλούν να πάρεις μέρος με λέξεις η αντικείμενα για ηλιθίους..σε τηλέφωνα υψηλής χρέωσης περιμένοντας στο ακουστικό, ή στέλνοντας ένα μήνυμα με ανάλογο κόστος!!!

Και δεν είναι μόνο κάποια κοριτσόπουλα που σου αραδιάζουν 200σες λέξεις το δευτερόλεπτο για να σε πείσουν να πάρεις και εσύ μέρος στο παιχνίδι φορώντας ανάποδα το «βρακί» τους. Είναι και η πολιτεία που συμμετέχει παθητικά, και ανέχεται τους τηλεοπτικούς παπατζήδες να πουλάνε τα προϊόντα τους, μέσα από δημόσιες συχνότητες ή κάποιες «κυρίες» να γεμίζουν βαλίτσες με ευρώ και να προκαλούν το δημόσιο αίσθημα!(βλέπε Τατιάνα Στεφανίδου).

Το θέμα με τον τηλεοπτικό τζόγο και την απάτη, με την ανοχή της πολιτείας, έχει απασχολήσει πολλές φορές τον τύπο. Καιρός είναι να βάλει έναν φραγμό. Όπως σε κάθε γωνιά της Ελλάδας φύτρωσαν μαγαζιά αγοράς χρυσού, ενεχυροδανειστήρια, και μάζεψαν ό,τι είχε απομείνει στην Ελληνική οικογένεια και έκλεισαν (ελάχιστα έμειναν) τώρα το έριξαν στον τηλεοπτικό τζόγο! Ακόμη και Ανώνυμες εταιρίες συστήθηκαν γι΄αυτό το σκοπό.

Δεν μας φτάνει ο ΟΠΑΠ με τα δεκάδες παιχνίδια, λαχεία στοιχήματα, ξυστά, ποδόσφαιρο, ιππόδρομος και πάει λέγοντας, τώρα έχουμε και τους τηλεοπτικούς «παπατζήδες», που βρήκαν την ευκαιρία, να πλουτίσουν πουλώντας τηλεοπτική ελπίδα απάτης στον εξαθλιωμένο Έλληνα.

Και όπου υπάρχει φτώχεια και εξαθλίωση: Τζόγος, πορνεία και ναρκωτικά ανθούν…….και μολύνουν και τη νεολαία μας. Κύριε εισαγγελέα, εάν η πολιτεία δεν κάνει κάτι, προστατέψτε εσείς τον Ελληνικό λαό.

Comments are closed.