Ιστορική νίκη του Ολυμπιακού επί της Γιουβέντους στο Γ. Καραϊσκάκης

Ιστορική νίκη του Ολυμπιακού επί της Γιουβέντους στο Γ. Καραϊσκάκης

Ο Ολυμπιακός οδήγησε τους φίλους του στον 7ο ουρανό με την ιστορική νίκη επί της Γιουβέντους με 1-0 στο Γ. Καραϊσκάκης που δίνει ελπίδες πρόκρισης στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ! Τώρα όλα θα κριθούν στο Τορίνο την ερχόμενη αγωνιστική (4η) των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Πειραιώτες είχαν έναν μεγάλο μάγκα κάτω από τα δοκάρια , τον Ρομπέρτο Χιμένεθ που έπιανε τα άπιαστα και εκτελεστή τον Κασάμι! Ο Ισπανός τερματοφύλακας έπεσε διάνα στις προβλέψεις του που είχε δηλώσει παραμονές του αγώνα ότι ο Ολυμπιακός θα νικήσει τη Μεγάλη Κυρία με γκολ του Κασάμι. Στο μόνο που δεν έπεσε μέσα ήταν με κεφαλιά. Ο Ελβετός σημείωσε το γκολ με σουτ στο φαληρικό γήπεδο και ο Ολυμπιακός σημείωσε για πρώτη φορά νίκη επί της Γιουβέντους στην ιστορία του στην έδρα του.

Ο Μίτσελ ήταν στρατηγός της μεγάλης νίκης και έβγαλε νοκ άουτ στην τακτική τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Το γκολ που έκρινε τον αγώνα (35΄) ήταν εντυπωσιακό σε δημιουργία και εκτέλεση και διδάσκεται σε σεμινάρια. Σε αντεπίθεση ο Ντομίνγκες τροφοδότησε αριστερά τον αμαρκάριστο Μήτρογλου ο οποίος με το αριστερό βρήκε τον Κασάμι σε θέση βολής. Ο ελβετός μεσοεπιθετικός με υποδειγματικό πλασέ άφησε άγαλμα τον Μπουφόν (1-0). Η άμυνα των Μπιανκονέρι ( φορούσαν μπλέ εμφανίσεις) δεν πήρε μυρωδιά τι έγινε! Πάνω από 30.000 φίλοι του Ολυμπιακού μαζί με τους ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο πανηγύρισαν τρελά το γκολ-ποίημα!

Οι Πειραιώτες πήγαν στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα του α΄ ημιχρόνου έχοντας προβάδισμα στο σκορ και ο Μίτσελ αισθάνθηκε δικαιωμένος για το στήσιμο και με τους τέσσερις αμυντικούς χαφ σε σύστημα 4-4-1-1.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού θέλησε να κλείσει τους διαδρόμους στους δύο πλάγιους μπακ-χαφ Λιχτστάινερ (δεξιά), Ασαμόα (αριστερά) και να δώσει βοήθειες στην άμυνα γι΄ αυτό φόρτωσε το κέντρο με τους τέσσερις χαφ Μανιάτη, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά με ικανότητα στον ανασταλτικό τομέα. Ο τελευταίος αγωνίστηκε μπροστά από τους δύο στόπερ Αμπιντάλ, Μποτία και ήταν σημαντική η προσφορά του στην αμυντική λειτουργία. Ο Μίτσελ άφησε στον πάγκο τον Αφελάι, δείχνοντας μεγαλύτερο σεβασμό στη Βέκια Σινόρα από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Μασιλιμιάνο Αλέγκρι δεν άλλαξε τη συνταγή της Γιουβέντους με σύστημα 3-5-2 που γινόταν 5-3-2 όταν ο Ολυμπιακός βρισκόταν στην επίθεση. Ο ιταλός κόουτς προτίμησε στην ενδεκάδα τον Πίρλο από τον Μαρκίζιο. Ο 35χρονος Αντρέα Πίρλο ήταν ο οργανωτής του παιχνιδιού της Μεγάλης Κυρίας, έχοντας συμπαραστάτες τους δύο αμυντικούς χαφ Πογκμπά, Βιδάλ.

Στο α΄ ημίχρονο η άμυνα των Ερυθρολεύκων έκλεισε τους διαδρόμους και δεν επέτρεψε στο δίδυμο Τέβες-Μοράτα να βρει δίχτυα. Όχι ότι δεν δημιούργησαν ευκαιρίες οι Μπανκονέρι, αλλά τις περισσότερες φορές ο Μποτία με την βοήθεια των Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου και των Εντινγκά, Μανιάτη έδωσαν λύσεις.

Την πρώτη ευκαιρία δημιούργησε ο Ολυμπιακός με επέλαση του Μαζουάκου (σέντρα), ο Μήτρογλου αστόχησε με σουτ πάνω στην κίνηση (4′). Οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μία καλή στιγμή με τον Ντομίνγκες. Το φάουλ του Αργεντινού έδιωξε με υπερένταση ο Μπουφόν (7′).

Οι Ιταλοί έφτασαν κοντά στην εστία του Ρομπέρτο στο 11΄, όταν ο Μοράτα απέφυγε τον Αμπιντάλ, όμως ο Μποτία έδιωξε προ του Τέβες. Στη συνέχεια της φάσης ο Πίρλο εκτέλεσε κόρνερ και ο Ελαμπντελαουί έδιωξε με κεφαλιά λίγο έξω από τη γραμμή της Ερυθρόλευκης εστίας. Στο 19΄ δεν μέτρησε γκολ σωστά οφσάιντ του Τέβες. Ο Ντομίνγκες απείλησε την πρωταθλήτρια Ιταλία στο 27΄ με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή (άουτ).

Στο β΄ ημίχρονο ο Αλέγκρι απέσυρε τον Πίρλο και έριξε στον αγώνα τον Μαρκίζιο (57΄). Τρία λεπτά αργότερα (60΄) η ομάδα του Μίτσελ έχασε κλασική ευκαιρία για να ρίξει στο καναβάτσο τη Γιούβε. Ο Ντομίνγκες έβαλε πάσα στον Κασάμι ο οποίος αστόχησε από θέση βολής.

Η Μεγάλη Κυρία απάντησε με ευκαιρία που έχασε ο Μοράτα. Ο ισπανός γίγαντας Ρομπέρτο Χιμένεθ με εντυπωσιακή απόκρουση σχεδόν εξ επαφής στέρησε από τον συμπατριώτη του τη χαρά της ισοφάρισης (65΄).

Η πρώτη αλλαγή του Μίτσελ ήταν ο Αφελάι ο οποίος πήρε τη θέση του Μήτρογλου (68΄). Η Γιουβέντους πίεσε ασφυκτικά τον Ολυμπιακό μετά το 70΄ και ο Ρομπέρτο ήταν κέρβερος κάτω από τα δοκάρια. Ο Ισπανός απέκρουσε σουτ των Πογκμπά (75΄, Τέβες (76΄), Πογκμπά (79΄), Μοράτα (80΄). Στην τελευταία φάση ο Ρομπέρτο απέκρουσε τη βολίδα του Μοράτα και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Αμέσως ακούστηκε από τη Θύρα 7 «Ρομπέρτο αλάνι για πάντα στο Λιμάνι». Ο Ρομπέρτο σταμάτησε και στο 86΄ τον Τέβες (συρτό σουτ).

Διαιτητής Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία). Κίτρινη κάρτα: Μποτία, Μαζουάκου, Λιχτστάινερ, Πογκμπά, Μαρκίζιο.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Μανιάτης, Κασάμι (90΄ Γιαννούλης), Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Ντομίνγκες (84′ Φουστέρ), Μήτρογλου (68΄ Αφελάι).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Κιελίνι, Μπονούτσι, Οκμπόνα (77΄ Περέιρα), Λιχτστάινερ, Ασαμόα, Πογκμπά (87΄ Τζιονβίκο), Βιδάλ, Πίρλο (57’ Μαρκίζιο), Τέβες, Μοράτα.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε στο Βιθέντε Καλντερόν την Μάλμε 5-0. Τα γκολ για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε πέτυχαν οι Κόκε (48′), Μάντζουκιτς (61′), Γκριζμάν (63′), Γοδίν (87′) και Τσέρτσι (90+2). Βαθμολογία: Ατλέτικο Μαδρίτης 6, Ολυμπιακός 6, Γιουβέντους 3, Μάλμε 3.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Comments are closed.