Η «κλείστρα» του Γρηγόρη και το ψυχολογικό μαρκάρισμα στον Σαργκάνη

Η «κλείστρα» του Γρηγόρη και το ψυχολογικό μαρκάρισμα στον Σαργκάνη

Ένα μεγάλο ηθικό βάρος θα έπαιρνε στους ώμους του ο Νίκος Σαργκάνης αν δεν πήγαινε καλεσμένος στους «Καρντάσιανς», ανήμερα του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους. Θα έχανε τη δουλειά της η «κλείστρα» του Γρηγόρη. Ποιος θα μπορούσε να διαχειριστεί τις ενοχές του αν ευθυνόταν για την απώλεια της δουλειάς κάποιου και μάλιστα σε εποχές που η ανεργία στον κλάδο χτυπάει ταβάνι; Απολαυστικός ο τρόπος που θέλησε ο βετεράνος τερματοφύλακας να εξηγήσει γιατί εμφανίστηκε το συγκεκριμένο βράδυ στην ζωντανή εκπομπή, ενώ ήθελε να βρίσκεται στο γήπεδο. «Ήρθα για δύο λόγους» είπε απευθυνόμενος στον Γρηγόρη «πρώτον γιατί παλιά μου είχες ζητήσει να κάνουμε ένα γύρισμα στο Καραϊσκάκη και δεν μπορούσα και δεύτερον γιατί η κοπέλα που με πήρε τηλέφωνο μου είπε ‘’θα χάσω τη δουλειά μου’’».

Τελικά πάντα πιάνει. Οι ενοχές που μπορείς να φορτώσεις κάποιον προκαταβολικά είναι ο καλύτερος τρόπος να κάμψεις τις αντιστάσεις του. Η ειλικρίνεια του Νίκου Σαργκάνη αποκάλυψε το βασικό επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι υπεύθυνοι καλεσμένων (στην τηλεοπτική αργκό «κλείστρες») των εκπομπών, ειδικά με ανθρώπους που δεν ξεροσταλιάζουν έξω από τα πλατό περιμένοντας πότε θα βγουν μπροστά σε μια κάμερα. «Αν δεν έρθετε θα χάσω τη δουλειά μου». Άντε μετά να πεις όχι.

Όσο κι αν ήθελε ο Γρηγόρης να αστειευτεί με αυτό που άκουσε λέγοντας ότι δεν είναι τόσο αυστηρό το κλίμα και φυσικά δεν θα έχανε τη δουλειά της η δική του συνεργάτιδα, ο Σαργκάνης είχε ήδη περιγράψει αυθόρμητα την πίεση που δέχτηκε από το στενό μαρκάρισμα της «κλείστρας» των «Καρντάσιανς».

Comments are closed.