Αχ, έφυγες νωρίς, Τριαντάφυλλε…

Γιάννης Μαμουζέλος

email Γιάννη Μαμουζέλου στο Enimerosi24

Γνώρισα για σχετικά μικρό διάστημα (στην 4η Εξουσία και στον Planet) τον Τριαντάφυλλο Δραβαλιάρη… Και κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι στη δουλειά μας να έχεις γνώση, ποιότητα, ήθος, ευγένεια και χιούμορ! Να μπορείς να σκέφτεσαι, να κρίνεις πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και καλοπροαίρετα… Με αριστερή ματιά και ιδεολογική τοποθέτηση, χωρίς φανατισμό και οξύτητα.

Ήταν πάντα εξαιρετικά ευχάριστο να συζητάς με τον Τριαντάφυλλο… Από ποδόσφαιρο έως ένα σοβαρό θέμα της ζωής, της πολιτικής ή της οικονομίας. Η έκφρασή του ήταν πάντοτε φωτεινή και γλυκιά, δεν “σκοτείνιαζε” ποτέ… Μόνο που συχνά υπήρχε κάτι γλυκόπικρο στο βλέμμα του. Σαν να ήθελε να εκφράσει τους προβληματισμούς του, την ανησυχία του για δύσκολους καιρούς που έρχονταν, για μια κοινωνία που ολοένα πισωπατά, αντί ν’ ανεβαίνει σκαλοπάτια βελτίωσης.

Αν η δημοσιογραφία παρέμενε ακόμη λειτούργημα ο Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης δίκαια και άξια θα ήταν λειτουργός της!

Δυστυχώς η τύχη δεν ήταν καλή μαζί σου Τριαντάφυλλε. Κι έφυγες νωρίς… Θλιβερό γεγονός. Ένα ακόμη δείγμα ότι λείπει το δίκαιο και το μέτρο απ’ τη ζωή, αξίες που όριζαν τη δική σου περπατησιά στη ζωή και στη δημοσιογραφία.

Ένας συνάδελφος που πάντα σε εκτιμούσε και διατηρούσε -έστω και χωρίς συχνή επαφή- όμορφα συναισθήματα και αναμνήσεις απ’ τη δημοσιογραφική μας συνάντηση σε αποχαιρετά νοερά με λύπη.

Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας

Comments are closed.