Νέο μακελειό σε σχολείο των ΗΠΑ: 2 νεκροί, 4 τραυματίες

Σκηνές φρίκης και τρόμου εκτυλίχθηκαν για ακόμη μια φορά σε σχολείο των ΗΠΑ όταν ένας ένοπλος 14χρονος μαθητής άνοιξε πυρ κατά συμμαθητών του με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα κορίτσι και να τραυματιστούν σοβαρά άλλοι τέσσερις ανήλικοι μαθητές προτού στρέψει το όπλο επάνω του και αυτοπυροβοληθεί θανάσιμα.

Νέο μακελειό σε σχολείο των ΗΠΑ: 2 νεκροί, 4 τραυματίες

Το νέο τραγικό περιστατικό συνέβη την Παρασκευή σε γυμνάσιο της Ουάσινγκτον. Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είναι ο 14χρονος Τζέιλεν Φράιμπεργκ, είχε βάλει στο στόχαστρο 5 μαθητές τους οποίους πυροβόλησε στο κεφάλι από κοντινή απόσταση στο κιλικείο του σχολείου, προτού αυτοκτονήσει, δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας του Μέρισβιλ.

Μέχρι στιγμής οι αρχές του Μέρισβιλ δεν έχουν αποκαλύψει τον τύπο του όπλου που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση περιοριζόμενοι να δηλώσουν ότι είχε αποκτηθεί νομίμως.

Εκτός από το νεαρό κορίτσι που έπεσε νεκρό, οι τραυματίες είναι δύο ακόμα κορίτσια και ένα αγόρι που όπως ανακοίνωσε η κλινική όπου νοσηλεύονται φέρουν «σοβαρά τραύματα στο κεφάλι». Ένα τέταρτο θύμα, ένα αγόρι, τραυματίστηκε στο σαγόνι και μεταφέρθηκε σε διαφορετικό νοσοκομείο καθώς ο τραυματισμός του ήταν λιγότερο σοβαρός.

Μετά τη νέα αιματηρή επίθεση, αστυνομικοί «χτένισαν» το κτίριο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρχε άλλος κίνδυνος ενώ βοήθησαν τους μαθητές που βρίσκονταν κλειδωμένοι σε αίθουσες διδασκαλίας να απομακρυνθούν από το σχολείο.

Περίπου 30 μαθητές και προσωπικό παρέμειναν στις εγκαταστάσεις του σχολείου μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής για ανάκριση από τις αρχές. Στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν περίπου 2.500 μαθητές ηλικίας μεταξύ 14 και 17 ετών.

Νέο μακελειό σε σχολείο των ΗΠΑ: 2 νεκροί, 4 τραυματίες

Καλό και «ευγενικό» παιδί

Τα 4 επιζώντα θύματα, ηλικίας κάτω των 18 ετών, υπέστησαν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Συμμαθητές του περιέγραψαν τον νεαρό δράστη, ο οποίος ήταν γηγενής Αμερικανός και μέλος της τοπικής φυλής Τουλαλίπ, ως «καλό και ευγενικό παιδί». Η Ρεμπέκα Κούλεϊ, μητέρα ενός μαθητή στο σχολείο, δήλωσε ότι ο Φράιμπεργκ ήταν ένας δημοφιλής παίκτης ράγκμπι που πρωτοστατούσε στις δραστηριότητες του σχολείου.

Ερωτική απογοήτευση το κίνητρο;
Ο ίδιος ωστόσο εμφανιζόταν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ως ένας πληγωμένος έφηβος που πολλές φορές δεν έκρυβε την οργή του. Τα μηνύματα που ο ίδιος αναρτούσε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter καταδεικνύουν ένα αίσθημα απογοήτευσης κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

«Δεν θα διαρκέσει… Ποτέ δε διαρκεί…» ήταν το τελευταίο tweet που έγραψε ο Φράιμπεργκ την Πέμπτη.
Τις 3 τελευταίες ημέρες ο ίδιος είχε αναρτήσει πολλά μηνύματα στο Twitter που άφηναν να εννοηθεί ότι περνούσε έναν επώδυνο χωρισμό

«Έπρεπε να είχα ακούσει… Είχες δίκιο… Πάντα είχες δίκιο…» έγραψε σε ένα tweet. Σε ένα άλλο έλεγε: «Με διαλύει… Πραγματικά… Γνωρίζω ότι μοιάζω να το ξεπερνώ… Αλλά όχι… Και ποτέ δεν θα μπορέσω να το κάνω…».

Τον Αύγουστο σε ορισμένα μηνύματα που ανήρτησε στο Twitter ο Φράϊμπεργκ εμφανιζόταν οργισμένος.
«Θα με νευριάσεις… Και τότε κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις θα προκληθούν… και δε νομίζω ότι θα σου αρέσει.. Δεν θα σου αρέσει τι θα συμβεί στη συνέχεια» έγραφε.

Το προφίλ του Φράιμπεργκ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook δείχνει ένα πιο χαρούμενο παιδί που έχει αναρτήσει φωτογραφίες όπου απεικονίζεται μαζί με κορίτσια, αλλά και ποζάρει κρατώντας ένα τουφέκι και ένα ελάφι που έχει σκοτώσει σε κυνήγι. Επίσης απεικονίζεται σε μια βάρκα με φάλαινες όρκα να κολυμπούν πίσω του.

Tην ίδια ώρα ένας μαθητής επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Seattle Times ότι ο Τζέιλεν Φράιμπεργκ «ποθούσε ένα κορίτσι που δεν ήθελε να βγει μαζί του και ότι βρισκόταν ανάμεσα στα πρόσωπα εναντίον των οποίων πυροβόλησε».

Η αστυνομία δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες, επιβεβαιώνοντας ότι οι έρευνες έχουν μόλις ξεκινήσει.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.