Περιοδικό αντι-λογος – ετήσια έκδοση φιλοσοφίας

Περιοδικό αντι-λογος - ετήσια έκδοση φιλοσοφίας

Οι εκδόσεις ΕΥΡΑΣΙΑ προτείνουν να ανακαλύψετε το 2ο τεύχος του περιοδικού Φιλοσοφίας και Κριτικής αντι-λογος, όπου φιλοξενείται ένα αφιέρωμα στις βασικές πτυχές της σκέψης του Φρίντριχ Νίτσε.

Η παρουσίαση του περιοδικού θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 8 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στο καφέ Bazaar, επί της οδού Παπαμάρκου στην Πλατεία Άθωνος. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο κύριος Θεόδωρος Πενολίδης, πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΑΠΘ και αν. καθηγητής φιλοσοφίας, και ο κύριος Ζήσης Σαρίκας, ένας από τους σημαντικότερους μεταφραστές και μελετητής του έργου του Νίτσε στην Ελλάδα.

Το περιοδικό αντι-λογος, έχοντας δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη από μια ομάδα νέων επιστημόνων από το χώρο της φιλοσοφίας, απευθύνεται μέσα από τον προσιτό του λόγο σε ένα κοινό ευρύτερο του ακαδημαϊκού, το οποίο επιθυμεί να έρθει σε επαφή με τη φιλοσοφία. Σε αυτό το πνεύμα, εμπεριέχοντας κείμενα νεότερων όσο και καθιερωμένων ερευνητών (όπως οι Σαρίκας, Τζαβάρας, Τερζάκης κ.α.), το 2ο τεύχος του περιοδικού παρουσιάζει στους αναγνώστες του ορισμένες από τις πλέον βασικές διαστάσεις της πολυσχιδούς σκέψης και συνεισφοράς του Νίτσε, του στοχαστή εκείνου που επηρέασε όσο ελάχιστοι τη διανόηση του 20ου και 21ου αιώνα.

Παράλληλα με το αφιέρωμα στον γερμανό φιλόσοφο, ο αντι-λογος φιλοξενεί μια συνέντευξη ενός από τους πλέον συζητημένους και σημαντικούς εκπροσώπους του σύγχρονου φιλοσοφείν στη χώρα, του Στέλιου Ράμφου, και μια συνέντευξη του Γιώργου Καλλή, καθηγητή του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, εκπροσώπου μιας καινοτόμας πολιτικής ιδέας των ημερών μας, της Αποανάπτυξης. Ακόμη, παρουσιάζεται ένα κείμενο του Μ. Πετρίδη για την πορεία, τις προκλήσεις και το άδηλο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρωπαϊκού φεντεραλισμού, ενώ το τεύχος ολοκληρώνεται με μια ενότητα βιβλιοπαρουσίασης.

Comments are closed.