Πρόταση για συγκρότηση κοινού οργάνου Δικηγόρων-Δικαστών-Εισαγγελέων

ΔΣΑ

Ομιλία Προέδρου ΔΣΑ στην Πανδικαστική Συγκέντρωση

Τη συγκρότηση ενός κοινού οργάνου Δικηγόρων-Δικαστών-Εισαγγελέων το οποίο θα μελετά τα γενικότερα θέματα της δικαιοσύνης και θα εισηγείται κάθε φορά, συγκεκριμένες συνταγματικές και νομοθετικές αλλαγές, πρότεινε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Βασίλης Αλεξανδρής, μιλώντας στην Πανδικαστική Συγκέντρωση που οργάνωσαν οι Δικαστικές Ενώσεις της χώρας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, στο όργανο αυτό, η συγκρότηση του οποίου θα προβλέπεται από το νόμο, θα συμμετέχουν αιρετοί εκπρόσωποι των Δικαστών, των Εισαγγελέων και των Δικηγόρων.

Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στην Πανδικαστική Συγκέντρωση, ο κ. Αλεξανδρής, υπογράμμισε πως συμμερίζεται ουσιαστικά τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του Δικαστικού σώματος καθώς τα θεσμικά ζητήματα που προτάσσονται δεν αφήνουν περιθώριο εφησυχασμού.

«Φιλοδοξούμε», είπε, «με απολύτως ρεαλιστικό τρόπο να συνδράμουμε την προσπάθεια σας, συμπάσχοντας ουσιαστικά για τις συνθήκες απονομής της δικαιοσύνης τις οποίες από κοινού μοιραζόμαστε».

«Η αναζήτηση της ορθής δικαιοδοτικής κρίσης πρέπει να είναι κοινή επιδίωξη, αφορά όλους τους κοινωνούς της προσπάθειας» επεσήμανε και τόνισε:

« Όλοι έχουμε κουραστεί από γενικόλογα λογύδρια για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Ήρθε η στιγμή των αποφάσεων και των πράξεων. Η απαξίωση του θεσμικού ρόλου του Δικαστή καθορίζει αποφασιστικά και την ποιότητα απονομής της δικαιοσύνης. Η δικαστική ανεξαρτησία συνδέεται με την έννοια της αξιοπρεπούς αντιμετώπισής του Δικαστικού Λειτουργού από την πολιτεία. Το Δικηγορικό Σώμα δεν προτίθεται να παραμείνει παρατηρητής τέτοιων εξελίξεων».

Comments are closed.