Grand Prix Άμπου Ντάμπι

Grand Prix Άμπου Ντάμπι

Κυριακή στις 14:10 στον ALPHA

Οι δυο οδηγοί της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ, διεκδικούν τον παγκόσμιο τίτλο στο μεγάλο φινάλε του φετινού πρωταθλήματος. Από τους 18 αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα, οι δυο μονομάχοι έχουν κερδίσει στους 15. Ειδικότερα, ο Χάμιλτον μετράει 10 νίκες και ο Ρόσμπεργκ 5.

Όσον αφορά τον πίνακα κατάταξης, ο Χάμιλτον προηγείται στη βαθμολογία με 17 βαθμούς διαφορά. Ωστόσο, σύμφωνα με τους κανονισμούς, στον τελευταίο αγώνα θα δοθούν διπλοί βαθμοί, οπότε ο νικητής θα πάρει 50 βαθμούς, ο δεύτερος 36, ο τρίτος 30 και ούτω καθεξής. Αν οι Mercedes κάνουν το 1-2 όπως συνέβη στους 11 από τους 18 αγώνες, τότε πρωταθλητής θα αναδειχτεί ο Χάμιλτον. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χάμιλτον έχει κατακτήσει ήδη ένα πρωτάθλημα με τα χρώματα της McLaren το 2008, με συγκλονιστικό τρόπο στον τελευταίο γύρο του τελευταίου αγώνα. Επίσης, έχει 32 νίκες στο ενεργητικό του, με την πρώτη να επιτυγχάνεται το 2007 στον Καναδά, για λογαριασμό της McLaren.

Ο Ρόσμπεργκ από την άλλη, που τα πρώτα του βήματα στο μεσαίο σκαλί του βάθρου τα έκανε με τη Mercedes, δεν έχει σημειώσει αντίστοιχη επιτυχία στην καριέρα του. Ο 29χρονος Γερμανός έχει μόνο 8 νίκες στο ενεργητικό του, με την πρώτη να σημειώνεται στην Κίνα, το 2012.

Σενάρια τίτλου

  • Ο Ρόσμπεργκ θα στεφθεί πρωταθλητής αν:

–        Κερδίσει και ο Χάμιλτον δεν τερματίσει δεύτερος

–        Τερματίσει δεύτερος και ο Χάμιλτον μείνει εκτός πεντάδας

–        Τερματίσει τρίτος και ο Χάμιλτον μείνει εκτός εξάδας

 

  • Ο Χάμιλτον θα στεφθεί πρωταθλητής αν:

–        Τερματίσει πρώτος ή δεύτερος

–        Τερματίσει τρίτος, τέταρτος ή πέμπτος και δεν κερδίσει ο Ρόσμπεργκ

–        Αν ο Ρόσμπεργκ τερματίσει έκτος

Το GP του Άμπου Ντάμπι θα μεταδοθεί απευθείας στις 15:00, από πενταμελή αποστολή του Alpha –Τάκης Πουρναράκης, Νίκος Κατσαρός, Αντώνης Στάντζος και δύο τεχνικοί- που θα μεταβεί στην Γιας Μαρίνα για να καλύψει όλα τα τεκταινόμενα στα πάντοκ καθώς και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών πριν το σβήσιμο των κόκκινων φώτων. Περίπου μία ώρα νωρίτερα, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο «F1 Countdown» όσα κατέγραψε η κάμερα αλλά και ένα μοναδικό αφιέρωμα στη μονομαχία Χάμιλτον – Ρόσμπεργκ στους προηγούμενους 18 αγώνες. Στην ενότητα του αυτοκινήτου, ξεχωρίζει η πρεμιέρα του νέου Smart αλλά και η ετήσια παρουσίαση του ημερολογίου της Pirelli.

Comments are closed.