Nέα «εταιρεία δολοφόνων» με πρωταγωνιστή πρώην βουλευτή!

Κουίζ

Τη δράση της εταιρείας δολοφόνων θυμίζει μία νέα υπόθεση που βρίσκεται στο επίκεντρο των αστυνομικών αρχών. Ως πρωταγωνιστής φέρεται να είναι πρώην βουλευτής, ο οποίος είχε και στο παρελθόν ανοιχτούς λογαριασμούς με τη δικαιοσύνη, καθώς έχει καταδικαστεί για απάτες, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον δέκα πρόσωπα.

Σύμφωνα και με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. την Πέμπτη, εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εγκληματική οργάνωση που πλαστογραφούσε διαθήκες και ιδιοποιούνταν παράνομα ακίνητα μεγάλης αξίας.

Συνελήφθησαν την Τετάρτη σε Αθήνα, Πειραιά, Παιανία, Κόρινθο και Αργος συνολικά επτά άτομα, τρεις άντρες και τέσσερις γυναίκες, ηλικίας από 34 έως 71 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις άντρες, 53, 60 και 80 ετών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων, μετά τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που είχε σχηματίσει η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, για τα αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένης απάτης και πλαστογραφίας με χρήση κατ’ εξακολούθηση και παράβασης της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οπως προέκυψε, η συγκεκριμένη οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από πενταετίας. Τα μέλη της, αφού πληροφορούνταν τον θάνατο εύπορων ατόμων, τα οποία συνήθως δεν είχαν σύζυγο ή παιδιά, προέβαιναν αρχικά στην κατάρτιση πλαστών ιδιόγραφων διαθηκών.

Κατόπιν τις προσκόμιζαν στα αρμόδια Πρωτοδικεία-Τμήματα Διαθηκών, όπου μέλη της σπείρας εμφανίζονταν ως μάρτυρες και βεβαίωναν ψευδώς ότι γνώριζαν τους θανόντες και ότι ο γραφικός χαρακτήρας στις διαθήκες προέρχονταν από αυτούς.

Με τον τρόπο αυτό οι διαθήκες αναγνωρίζονταν ως κύριες, γνήσιες και πραγματικές και τα μέλη της οργάνωσης θεμελίωναν κληρονομικό δικαίωμα επί της περιουσίας των θανόντων.

Ακολούθως, προέβαιναν σε αποδοχή κληρονομιάς με συμβολαιογραφικές πράξεις των ακινήτων και τα μετέγραφαν στο όνομά τους στα κατά τόπους αρμόδια Υποθηκοφυλακεία.

Στη συνέχεια πωλούσαν τα ακίνητα ή τα εκμεταλλεύονταν (διαμένοντας οι ίδιοι ή ενοικιάζοντάς τα), αποκομίζοντας έτσι παράνομα μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι η εν λόγω εγκληματική ομάδα ιδιοποιήθηκε συνολικά 12 ακίνητα (διαμερίσματα, καταστήματα και εξοχικές κατοικίες) σε Αθήνα, Πειραιά, Λουτράκι και Κορωπί, τα όποια ανήκαν σε δύο αδέρφια, γυναίκα και άντρα, που είχαν αποβιώσει αιφνίδια το 2006 και το 2008, αντίστοιχα, στην Αθήνα.

Η συνολική αξία της ακίνητης αυτής περιουσίας εκτιμάται ότι υπερβαίνει το 1,3 εκατ. ευρώ. Από τα ακίνητα αυτά τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πούλησαν σε ανυποψίαστους αγοραστές ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και ένα δεύτερο διαμέρισμα 81 τ.μ. στο Κουκάκι.

Επιπλέον, οι δράστες αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να ιδιοποιηθούν τραπεζικές καταθέσεις των δύο αυτών θανόντων, ύψους περίπου 480.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Πέμπτη ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διευκρινιστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης και να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή των μελών της σε άλλα συναφή αδικήματα.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Comments are closed.