Η σιωπή του Καραμανλή είναι μια μεγάλη κραυγή διαμαρτυρίας

 

Συνέντευξη Τάκη Χατζή στον Βασίλη Μπόνιο και στο kourdistoportocali

 

Τάκης Χατζής

Ο δημοσιογράφος κ. Τάκης Χατζής, ιδρυτής της έγκυρης ηλεκτρονικής εφημερίδας Newpost.gr, εκδότης του πολιτικού περιοδικού για το iPad, Newposter και από τους ανθρώπους που έζησε και ζει, 18 χρόνια τώρα, κοντά στον Κώστα Καραμανλή παραχώρησε στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι” μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που θα προκαλέσει αίσθηση.

Κε Χατζή, πως είδατε την “επιστροφή” του κ. Παπανδρέου; Πιστεύετε ότι μπορεί να ανατρέψει τον Βενιζέλο και να πάρει ρεβάνς για το 2011. Εκτιμάτε ότι θα ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας πρόσωπο που θα υποδείξει η κυβέρνηση;

Απ: Ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να επιστρέψει. Παρά το γεγονός ότι συνήθως ο «δολοφόνος» επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, στην συγκεκριμένη περίπτωση θα επιβεβαιωθεί ο κανόνας δια της εξαιρέσεως. Σχετικά με την εκλογή προέδρου εκτιμώ ότι θα ψηφίσει.

Πρόσφατα ο διευθυντής του ΒΗΜΑτος κος Καρακούσης σε άρθρο του για την σημερινή Δεξιά παράταξη ανάμεσα στα άλλα έκανε λόγο και για “ξεπεσμένους” καραμανλικούς. Επειδή βρεθήκατε κοντά στον Καραμανλή αισθάνεστε ότι σάς αφορά ο χαρακτηρισμός; Θα θέλατε να απαντήσετε στον κο Καρακούση εκ μέρους των “καραμανλικών”;

Απ: Φυσικά και δεν με αφορά το άρθρο του κ. Καρακούση. Ο δημοσιογράφος έχει το δικαίωμα να γράφει ότι θέλει. Η κοινωνία θα τον κρίνει. Το ζήτημα όμως είναι να γνωρίζει ο καθένας από μας τι εκφράζει και ενίοτε τι ακριβώς εξυπηρετεί!

Δεν είμαι πολιτικός, είμαι φίλος σε προσωπικό επίπεδο του κ. Καραμανλή. Και σε καμία περίπτωση δεν θα απαντήσω για λογαριασμό κανενός. Ωστόσο θα περίμενα ο Προκόπης Παυλόπουλος αλλά και ο λαλίστατος κύριος Αντώναρος να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις και όχι μέσω twitter!

Εκτιμάτε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο της επιστροφής Καραμανλή; Είστε σύμφωνος με την μακροχρόνια σιωπή του;

Απ: Δεν πιστεύω ότι ο κ. Καραμανλής θα επιχειρήσει να διαταράξει την κομματική τάξη στη Νέα Δημοκρατία. Ο πρώην Πρωθυπουργός κινείται πάντα μέσα στο θεσμικό πλαίσιο που ορίζει η ίδια η πολιτική ζωή του τόπου, σεβόμενος τους κανόνες του παιχνιδιού. Η σιωπή του ήταν και είναι μια μεγάλη κραυγή διαμαρτυρίας σε όλους εκείνους τους Νεοδημοκράτες που δεν τον σεβάστηκαν και δεν ψήφισαν στις εκλογές του 2009!

Πως σχολιάζετε την επανεμφάνιση του κ. Ρουσόπουλου στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ και την θερμή υποδοχή που είχε από τους συνέδρους;

Αναμενόμενη και χρήσιμη αυτές τις ώρες. Αρκεί να αξιοποιηθεί αρκούντως!

Πιστεύετε ότι οι λεγόμενοι παραδοσιακοί εκδότες εξακολουθούν να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις ή έχουν απολέσει την δύναμη επιρροής τους;

Όχι δεν πιστεύω οτι έχουν επιρροή στην κοινωνία. Και έχω παραδείγματα. Το MEGA το κανάλι των εκδοτών. Ποιόν υποστήριξε στις εκλογές του 2004; Ποιόν υποστήριξε στις εκλογές του 2007; Ποιόν στήριξε στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ; Καμία επιλογή τους δε ευδοκίμησε! Αυτή είναι η απάντηση που έδωσε η ίδια η κοινωνία.

Σας έχουμε ακούσει να λέτε ότι η θέση της Ελλάδας δεν είναι στην Ευρώπη. Θα μπορούσατε να μας εξηγήσετε το γιατί

Ρωτάω εγώ εσάς: Τι κερδίσαμε από την ένταξή μας; Μας βοήθησαν στα εθνικά θέματα; Ποια θέση έχουν πάρει για τα Σκόπια; Πως αντιμετωπίζουν την Τουρκία; Τι κάνουν γα την φύλαξη των συνόρων αυτή ειδικά την περίοδο καίγεται η Ανατολή; Μήπως βοήθησαν οικονομικά; Όσα έδωσαν μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων τα παίρνουν τώρα πίσω με τόκο!

Πως είδατε την ελληνική έκδοση του Huffington Post; Πιστεύετε ότι θα πιάσει στην Ελλάδα;

Δεν το έχω δει ακόμα…

Πιστεύετε ότι ο Σαμαράς θα εξασφαλίσει τελικά τους 180;

Δύσκολο…

Ποιος κατά την γνώμη σας ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός που πέρασε από την Ελλάδα και γιατί;

Μόλις τον γνωρίσω θα σας απαντήσω!

Comments are closed.