Χαντακώνουν το δελτίο του MEGA για να εκθέσει ο ένας τον άλλον

 

Ψυχάρης – Μπόμπολας

Έντονα σημάδια κατάρρευσης, εμφανίζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, αφού στα μέσα της εβδομάδας και συγκεκριμένα την περασμένη Τρίτη, παραμονή της πρώτης ψηφοφορίας για πρόεδρο της Δημοκρατίας τερμάτισε δεύτερο μεν στον πίνακα τηλεθέασης, με 9 μονάδες δε, διαφορά από τον ΑΝΤ1 που ήταν πρώτος! Ακόμη και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR που υπολείπεται σε τεχνικές δυνατότητες και με lead in 4%, τερμάτισε στην τρίτη θέση, μόλις 3 μονάδες πίσω από το MEGA! Το ίδιο όμως συνέβη και ανήμερα της ψηφοφορίας, με τους τηλεθεατές να προτιμούν ΑΝΤ1 και ALPHA.

Πέρα όμως και από τα νούμερα τηλεθέασης τα οποία είναι εξαιρετικά χαμηλά στην ιστορία του μεγάλου καναλιού… Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA χάνει ημέρα με την ημέρα το ισχυρό του πλεονέκτημα που ήταν η ταύτισή του στη συνείδηση του τηλεοπτικού κοινού με την ενημέρωση και την κάλυψη των μεγάλων πολιτικών γεγονότων… Αποδεικνύοντας ότι το σχήμα που έχει επιλεγεί και φέρει την προσωπική σφραγίδα του μεγαλομετόχου του καναλιού Γιώργου Μπόμπολα, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ανταγωνισμού. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η όλη κατάσταση είναι αποτέλεσμα αφενός, της κόντρας που εξελίσσεται στο παρασκήνιο ανάμεσα στην πλευρά Μπόμπολα και Ψυχάρη για τον έλεγχο του καναλιού και αφετέρου, στην αδυναμία των μετόχων να συμφωνήσουν σε ένα πρόσωπο με όραμα και σχέδιο που θα ηγηθεί του ενημερωτικού τομέα. Με άλλα λόγια, οι εκδότες με την απραξία και την απουσία πρωτοβουλιών για να βγει από το τέλμα το κανάλι, συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι φθοράς, προσπαθώντας η μία πλευρά να «εκθέσει» την άλλη!

Ως εκ τούτου το μεγάλο ερώτημα παραμένει τι θα γίνει σε περίπτωση προκήρυξης πρόωρων εκλογών: θα αφεθεί στην τύχη του ή θα γίνουν κινήσεις για να «ξυπνήσει» από το λήθαργο ο σταθμός; Θα ενισχυθεί ή όχι, η ομάδα που θα κατέβει για να καλύψει τη βραδιά των εκλογικών αποτελεσμάτων; Διότι, κατά κοινή ομολογία το σχήμα που εμφανίζεται καθημερινά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, χαρακτηρίζεται «σχήμα ήττας»!

Comments are closed.