Με ΝΕΡΙΤ ο ΣΥΡΙΖΑ στην Eurovision ή θα τηρήσει τη δέσμευσή του για επαναλειτουργία της ΕΡΤ;

 

Με ΝΕΡΙΤ ο ΣΥΡΙΖΑ στην Eurovision ή θα τηρήσει τη δέσμευσή του για επαναλειτουργία της ΕΡΤ;

Τον ερχόμενο Φεβρουάριο προγραμματίζει η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ να οργανώσει τον προκριματικό διαγωνισμό για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision. Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση τα στελέχη του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα που είναι πλέον πλήρες μέλος της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων (European Broadcasting Union – EBU), έχουν ξεκινήσει ήδη τις επαφές με τις δισκογραφικές εταιρίες που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκλησή του, προκειμένου να προτείνουν καλλιτέχνες.

Ωστόσο, πολλοί δεν αποκλείουν να συμβεί το οξύμωρο την ώρα που η ΝΕΡΙΤ θα αναζητά το τραγούδι για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό που φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη, να έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! Και φυσικά το πρόβλημα δεν θα είναι η στάση του κόμματος απέναντι στο διαγωνισμό τραγουδιού, αλλά η δέσμευσή του ότι από τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει στη Βουλή ως κυβέρνηση θα είναι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ! Συγκεκριμένα η διαδικασία όπως περιγράφεται από πηγές της Κουμουνδούρου προβλέπεται: αρχικά η κατάθεση Νόμου που θα καταργεί τη ΝΕΡΙΤ ΑΕ και στη συνέχεια νέος Νόμος θα επαναφέρει σε ισχύ τις διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία της ΕΡΤ ΑΕ!

Τι γίνεται λοιπόν σε αυτή την περίπτωση; Ποιος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα έχει την ευθύνη; Η ΝΕΡΙΤ ΑΕ που πριν λίγες ημέρες έγινε μέλος της EBU (και είναι προϋπόθεση για τη συμμετοχή μας στην Eurovision) ή η ΕΡΤ ΑΕ που δεν θα είναι μέλος;

Πάντως η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ αντιλαμβανόμενη τις ανατροπές που επιφυλάσσουν οι πολιτικές εξελίξεις, όταν τίθεται το ερώτημα αποφεύγει να απαντήσει, όπως είναι λογικό, επικαλούμενη – εν προκειμένω για την Eurovision, τη φράση «Αφού ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο»!

Comments are closed.