Αποστολόπουλος: Ο Χαϊκάλης ήταν διατεθειμένος να δεχθεί ανταλλάγματα

Στον Παύλο Χαϊκάλη χρεώνει το κίνητρο και τα ελατήρια της υπόθεσης δωροδοκίας ο Γιώργος Αποστολόπουλος μέσω της κατάθεσής του προς την εισαγγελία εφετών Αθηνών.

Αποστολόπουλος: Ο Χαϊκάλης ήταν διατεθειμένος να δεχθεί ανταλλάγματα

Για τη σχέση τους με τους ΑΝΕΛ, ο Γ. Αποστολόπουλος υποστηρίζει ότι αποχώρησε με δική του πρωτοβουλία από τη θέση του συμβούλου στην ηγεσία του κόμματος ενώ χαρακτηρίζει τη σχέση που είχε με τους Ανεξάρτητους Ελληνες «ιερή».

Παρ’ ολίγον κουμπάροι

Για τον Παύλο Χαϊκάλη αναφέρει ότι είχαν γνωριστεί από τις εκλογές του 2012 και είχαν αναπτύξει καλή και φιλική σχέση:

Όσον αφορά στην πρωτοβουλία για την απόπειρα δωροληψίας ο Γ. Αποστολόπουλος αναφέρει: «Το καλοκαίρι του 2014 έμεινα έκπληκτος όταν σε κάποια από τις τακτικές συναντήσεις μας, ο Χαϊκάλης μου εκμυστηρεύθηκε ότι ήταν διατεθειμένος να αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ ή και να δεχθεί παντός είδους ανταλλάγματα προκειμένου να δώσει θετική ψήφο για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας». Μάλιστα υποστηρίζει ότι ο γνωστός ηθοποιός του είχε προτείνει (και ο ίδιος είχε το είχε αποδεχθεί) να είναι ο κουμπάρος του σε επικείμενο γάμο του καλλιτέχνη.

Ηθικό χάλι
Αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε με τον Π. Χαϊκάλη λέει: «Στις αναφερόμενες στην κατάθεση Χαϊκάλη συναντήσεις τον προβόκαρα – προκαλούσα προκειμένου να διακριβώσω τα αληθινά κίνητρα για την ενασχόλησή του με την πολιτική και το κίνημα των ΑΝΕΛ καθώς και (να) διακριβώσω το ηθικο – πολιτικό χάλι του, δηλαδή ως που μπορούσε να φθάσει ένας ενεργός πολιτικός σε κρίσιμες πολιτικές συγκυρίες για την Πατρίδα βάζοντας πάνω απ’ όλα ιδιοτελή συμφέροντα».

Να το σιγουρέψουμε κιόλας…
Επιμένει ότι ο κ. Χαϊκάλης ήταν εκείνος που «ήρξατο χειρών αδίκων» καθώς πολλές φορές κατά τις συναντήσεις τους του έλεγε «με χαρακτηριστική κίνηση του χεριού «να το σιγουρέψουμε κιόλας, να το σιγουρέψουμε».

Εγώ τον δάνειζα
Σε αντίθεση δε με τα όσα έχει πρόσφατα υποστηρίξει ο Π. Χαϊκάλης ότι δηλαδή ήταν εκείνος που είχε δανείσει τον Γ. Αποστολόπουλο, ο τελευταίος δίδει στην κατάθεσή του μία εντελώς αντίθετη εκδοχή: «Τον δάνειζα κατά καιρούς μικροποσά για να καλύψει τις προσωπικές του ανάγκες, δεν θυμάμαι όμως εάν μου είχε δώσει οποιοδήποτε ποσό προκειμένου να του το επενδύσω στην αλλοδαπή.

Φοβήθηκε
Για την κατάληξη της υπόθεσης, ο Γ. Αποστολόπουλος θεωρεί ότι ο βουλευτής, «φοβήθηκε πως θα τον κατέγραφα και θα τον κατήγγειλα αρμοδίως και τώρα επιχειρεί να ανατρέψει το ηθικό θέμα που τον βαρύνει».

Ολόκληρη η κατάθεση του Γ.Αποστολόπουλου εδώ
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.