Η πρωτιά του ΣΚΑΙ στην πρωινή ζώνη την Κυριακή των εκλογών

 

 

Ενημέρωση

Επικράτηση Αυτιά σε όλα τα κοινά με αντίπαλο ακόμη και τον Παπαδάκη

Μπορεί ο εκλογικός μαραθώνιος του ΣΚΑΙ να τερμάτισε στην τελευταία θέση το βράδυ της Κυριακής ανάμεσα στον ανταγωνισμό των καναλιών, δεν συνέβη όμως το ίδιο και στην πρωινή ζώνη: αφού η τρίωρη εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στο κανάλι του Φαλήρου ήταν πρώτη στο σύνολο των καναλιών, τόσο στο γενικό μέσο όρο όσο και στα νεανικά κοινά!

Είναι προφανές ότι η περίπτωση του Γιώργου Αυτιά αποτελεί τηλεοπτική εξαίρεση! Το έχουμε ξαναπεί, αλλά η πραγματικότητα των αριθμών είναι αμείλικτη… Ακόμη και την Κυριακή των εκλογών που ο ανταγωνισμός, εκτός του ότι είναι αδυσώπητος, εμφανίζει και άλλα χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα οι παρουσιαστές – δημοσιογράφοι των καθημερινών εκπομπών να παίρνουν θέση «μάχης» στον εκλογικό μαραθώνιο των καναλιών τους που ξεκινάει από νωρίς το πρωί. Έτσι κι αυτή την Κυριακή επιβεβαιώθηκε η εξαίρεση που «χαρίζει» τις πρωτιές στον ΣΚΑΙ… ακόμη και με τηλεοπτικό αντίπαλο τον ισχυρότερο παίκτη της πρωινής ζώνης τον Γιώργο Παπαδάκη.

Συγκεκριμένα το «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ συγκέντρωσε μέσο όρο τηλεθέασης 19,4%. Το έκτακτο εκλογικό «Ακραίως» του Τάκη Χατζή που ακολούθησε σημείωσε μέσο όρο 9,5% φτάνοντας μέχρι και 15,1%, ενώ στη συνέχεια η δίωρη εκπομπή με τους Λυριτζή – Οικονόμου έκανε μέσο όρο 8,1%, φτάνοντας μέχρι 10,4%.

Αντίστοιχα το έκτακτο εκλογικό «Πρωινό» του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Παπαδάκη σημείωσε μέσο όρο 18,8%.

Ενώ το «Mega Σαββατοκύριακο» έκανε μέσο όρο 13,8% και η έκτακτη εκλογική εκπομπή που ακολούθησε με τους Καμπουράκη – Οικονομέα σημείωσε μέσο όρο 13,1%.

Τέλος για τον ALPHA η «Πρωινή ενημέρωση» με τον Σπύρο Χαριτάτο έκανε μέσο όρο 11,5%, ενώ η εκπομπή με τον Νίκο Μάνεση στη συνέχεια σημείωσε 11,6%.

Νεανικά κοινά (15-44)
Αντίστοιχη όμως ήταν η πρωτοκαθεδρία του «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά στον ΣΚΑΙ και στα νεανικά κοινά, συγκεντρώνοντας μέσο όρο 15,9%, φτάνοντας μέχρι και το 26,3%. Η εκπομπή του Τάκη Χατζή που ακολούθησε έκανε μέσο όρο 8,5%, φτάνοντας μέχρι το 13,9%, ενώ των Λυριτζή- Οικονόμου έκανε μέσο όρο 7,6%, φτάνοντας μέχρι το 11,1%.

Το «Πρωινό» του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Παπαδάκη στο νεανικό κοινό σημείωσε μέσο όρο 13,6% φτάνοντας μέχρι και το 17,5%.

Στον Alpha, η «Πρωινή Ενημέρωση» με τον Σπύρο Χαριτάτο, έκανε μέσο όρο 9,9%, φτάνοντας μέχρι και το 17,8%, ενώ η εκπομπή «Εκλογές 2015» με τον Νίκο Μάνεση που ακολούθησε έκανε 8,9%, φτάνοντας μέχρι το 11,7%.

Τέλος το «Mega Σαββατοκύριακο» έκανε μέσο όρο 8,5%, φτάνοντας μέχρι 12,2%, ενώ η «Ώρα της κάλπης» με τους Καμπουράκη- Οικονομέα έκανε μέσο όρο 10,5%, με το υψηλότερο τέταρτο να σημειώνει 16,1%.

Comments are closed.