Τα οικονομικά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ στο ENIMEROSI24

 

Τα οικονομικά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ στο ENIMEROSI24

 

Δείτε μαζί μας τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ

 

1)     Δωρεάν παροχή ρεύματος σε 300.000 νοικοκυριά που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχιας, μέσω κοινωνικών τιμολογίων ΔΕΗ, κόστους 59,400 εκ ευρώ.

2) Προγράμματα επιδότησης διατροφής με κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες μέσω κοινωνικών και συμβεβλημένων παντοπωλείων, σε συνεργασία με τοπική αυτοδιοίκηση, εκκλησία, ΜΚΟ και οργανώσεις αλληλεγγύης, συνολικού κόστους 756 εκ ευρώ.

3) Σταδιακή αύξηση συντάξεων με άμεσο μέτρο τη παροχή δώρου Χριστουγέννων (13η σύνταξη) σε 1.262.920 χαμηλοσυνταξιούχους κάτω από 700 ευρώ μικτά (430 ευρώ καθαρά), συνολικού ύψους 543.055.600 ευρώ.

4)Πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης αξιοποιώντας τα παλιά εγκαταλειμμένα κτίρια και κλειστά ξενοδοχεία και επιδότηση του ενοικίου 30.000 διαμερισμάτων με 3 ευρώ / τ.μ, συνολικού κόστους 54 εκ ευρώ.

5) Δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα ασφαλιστικής κάλυψης./ δραστική μείωση συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη. Συνολικού ύψους 350 εκ ευρώ.

6) Ειδική κάρτα για δωρεάν μετακίνηση με τα Αστικά Λεωφορεία, Μετρό για άνεργους και για όσους διαβιώνουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Συνολική δαπάνη 120 εκ ευρώ

7) Κατάργηση εξίσωσης Πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης και επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς

8) Συστήνουμε Ειδικές Επιτροπές Εξώδικου Διακανονισμού σε κάθε περιφέρεια για την Άμεση εκκαθάριση των βεβαιωμένων και ανείσπρακτων φορολογικών υποχρεώσεων μέχρι τις 31.12.2014

Η άμεση εκκαθάριση των φορολογικών υποθέσεων των μικρών και μεσαίων και επαγγελματιών για βεβαιωμένες φορολογικές υποθέσεις, πρόστιμα και άλλες διαφορές με τη φορολογική αρχή, οργανώνεται σε προτεραιότητα ώστε εντός εξαμήνου να υπάρξει άρση των αδικιών των φορολογικών οργάνων και είσπραξη των πραγματικών οφειλών από το κράτος.

i.            Τα ποσά που θα προκύψουν από την εκκαθάριση ρυθμίζονται σε 84 μηνιαίες δόσεις και σε κάθε περίπτωση έτσι ώστε το συνολικό ποσό των ετήσιων δόσεων να είναι μέχρι το 20% του ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη.

ii.             Σε αντίστοιχη διαδικασία ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προχωρούν και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε περίπτωση συνδυασμού φορολογικής και ασφαλιστικής οφειλής, το συνολικό ποσό των ετήσιων δόσεων θα είναι μέχρι το 30% ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη.

iii.           Άμεση παύση ποινικών διώξεων και κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών, πρώτης κατοικίας, μισθών, κλπ, καθώς και χορήγηση φορολογικής ενημερότητας, σε όσους εντάσσονται στη διαδικασία ρύθμισης.

iv.           Δωδεκάμηνη αναστολή διώξεων και αναγκαστικών μέτρων σε οφειλέτες με αποδεδειγμένο μηδενικό εισόδημα, που εντάσσονται στη ρύθμιση.

v.           Κατάργηση της αντισυνταγματικής αυτόφωρης διαδικασία για οφειλές προς το Δημόσιο.

vi.           Κατάργηση της προκαταβολής 50% της βεβαιωθείσας οφειλής ως προϋπόθεση προσφυγής του φορολογουμένου στη Δικαιοσύνη, που οδηγεί σε στέρηση της δικαστικής προστασίας σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν.

Η προκαταβολή θα ορίζεται με πράξη του δικαστή και θα κυμαίνεται από 10% έως 20%, σύμφωνα με την οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη.

9) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΠΙΣΗ ΦΟΡΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΟΡΙΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΤΑ 500.000 ευρώ

ΚΟΣΤΟΣ 2 ΔΙΣ

10) ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 12.000 ευρώ

ΚΟΣΤΟΣ 1,5 ΔΙΣ

11) «ΝΕΑ ΣEIΣΑΧΘΕΙΑ» ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ με ΙΔΡΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΦΟΡΕΑ.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 2 ΔΙΣ

12) ΙΔΡΥΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ/ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ/ ΙΔΡΥΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 1 ΔΙΣ

13) ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΑ 751

14)Πρόγραμμα απασχόλησης για 300.000 νέες θέσεις εργασίας σε Δημόσιο, ιδιωτικό τομέα και κοινωνική οικονομία.

ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΕΤΙΑΣ 5 ΔΙΣ, 3 ΔΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ

15) Επαναφορά εργασιακής νομοθεσίας/ μετενέργειας/συλλογικών συμβάσεων

16) Διεύρυνση αριθμού δικαιούχων επιδόματος ανεργίας

Ανάλογα με την εξοικονόμηση από τη μη παροχή επιδομάτων για τις 300.000 νέες θέσεις εργασίας

Comments are closed.