Τσουνάμι Βαρουφάκη απειλεί το Μαξίμου;

 

Τσουνάμι Βαρουφάκη απειλεί το Μαξίμου;

Η προσοχή όχι μόνο των ελληνικών ΜΜΕ, αλλά και των διεθνών είναι στραμμένη στο πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη… Ενώ κατά κοινή ομολογία πρόκειται για τον δημοφιλέστερο υπουργό οικονομικών! Οι εκδηλώσεις του κόσμου κάθε φορά που τον βλέπει είναι πρωτοφανείς. Άνθρωποι κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης τον αποθεώνουν… Το διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όταν συμπέσαμε μαζί του στο δρόμο και πραγματικά η εικόνα ήταν αποκαλυπτική και αποθεωτική για τον νέο τσάρο της οικονομίας. Όλοι του μιλούσαν, του έσφιγγαν τα χέρια και τον αποθέωναν, από εργάτες έως ευκατάστατες κυρίες του Κολωνακίου! Αντίστοιχη μαθαίνουμε ότι είναι και η συμπεριφορά των νέων σε γυμνάσια και λύκεια… Πρόκειται για το πιο hot topic και μάλιστα οι έφηβοι, δεν συζητούν μόνο για το ντύσιμο και το στυλ του, αλλά και για τις οικονομικές θεωρίες και απόψεις του!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ όμως, μαθαίνουμε ότι όλα αυτά έχουν αρχίσει να προκαλούν προβλήματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αλλά και του κόμματος. Κάποιοι υπουργοί θέλοντας να τραβήξουν και αυτοί τα βλέμματα θεωρώντας ότι αδικούνται από την υπερπροβολή του Γιάνη Βαρουφάκη, σπεύδουν να πουν, αλλά και να κάνουν πράγματα που δημιουργούν στη συνέχεια προβλήματα… με αποτέλεσμα να «τρέχει» το Μαξίμου στη συνέχεια να τα μαζέψει! Επίσης στο κόμμα, πολλοί από την Αριστερή πλατφόρμα, αλλά και από διάφορες συνιστώσες θεωρούν ξένο σώμα το νέο τσάρο, (που είναι δηλαδή), και δεν τους αρέσει καθόλου όλο αυτό που συμβαίνει, τόσο ότι του ανατέθηκε το συγκεκριμένο υπουργείο όσο και για τη μεταχείριση που έχει από τα ΜΜΕ.

Ως συνέπεια όλων αυτών – υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, να έχουν φουντώσει οι υπόγειες γκρίνιες, οι οποίες κάθε φορά εκδηλώνονται πιο δυνατά που ο λαλίστατος υπουργός θα πει κάτι που είναι εκτός γραμμής κόμματος! Αποδέκτης όλων ο Αλέξης Τσίπρας που απέκτησε άλλο ένα πρόβλημα και ήδη άρχισε να εκδηλώνεται όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση… Δεδομένου ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι λογικό να αισθάνεται ολοένα και πιο ισχυρός και να αρχίσει να επιμένει στις δικές του θέσεις ή να γίνεται συγκρουσιακός απέναντι στα άλλα στελέχη του οικονομικού επιτελείου, όπως ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Γιώργος Σταθάκης!

Ενδεικτική των προθέσεων Βαρουφάκη, αλλά και του κλίματος που επικρατεί στο Μαξίμου, οι «διαρροές» – εχθές το μεσημέρι, κύκλων του υπουργού στους οικονομικούς συντάκτες, οι οποίες ήταν επιθετικές απέναντι στους δανειστές… Και στη συνέχεια υποχρεώθηκε το Μαξίμου να τις μαζέψει!

Δεν αποκλείεται και μάλιστα άμεσα να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα αφού ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ισορροπήσει πάνω σε τεντωμένο σκοινί, έχοντας από τη μια τον μη κομματικό και χωρίς κανένα πρόβλημα να πει «άντε γεια, πάω σπίτι μου» Βαρουφάκη και από την άλλη τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ενδιαφέρον έχουν και τα συναισθήματα του ίδιου του πρωθυπουργού αφού μέχρι πρότινος απολάμβανε ολομόναχος την προσοχή και την αποδοχή του κόσμου… Ενώ τώρα είναι υποχρεωμένος να μοιράζεται τη λάμψη του πολιτικού momentum με τον υπουργό του!

Comments are closed.