Με το One Last Breath στη Βιέννη

Με το One Last Breath στη Βιέννη

Με το τραγούδι One Last Breath η Μαρία – Έλενα Κυριάκου από τη MINOS EMI-UNIVERSAL θα μας εκπροσωπήσει στον 60ό Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Το τραγούδι, σε στίχους Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και Εβελίνας Τζιώρα και μουσική Ευθύβουλου Θεοχάρους και Μαρίας-Έλενας Κυριάκου, επελέγη μετά από ψηφοφορία κοινού και κριτικής επιτροπής σε ποσοστό 50/50, κατά τη διάρκεια του αποψινού Ελληνικού Τελικού – Eurosong 2015, που διεξήχθη στη μουσική σκηνή «Έναστρον». Την εκδήλωση παρουσίασαν η Μαίρη Συνατσάκη και η Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Μεγάλη ήταν φέτος και η ανταπόκριση του κοινού, αφού ψήφισαν συνολικά 33.672 τηλεθεατές, εκ των οποίων οι 16.431 με SMS και οι 17.241 μέσω κλήσης από σταθερό τηλέφωνο.

Στην επταμελή κριτική επιτροπή συμμετείχαν οι Νίκος Ξανθούλης (πρόεδρος επιτροπής), Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Νιάρχος, Τζικ Νακασιάν, Ευαγγελία Πισκερά, Ρεγγίνα Κουρή και Μαριάννα Ευστρατίου.  Η σκηνοθετική  επιμέλεια ήταν του  Φωκά Ευαγγελινού, η καλλιτεχνική επιμέλεια του Νίκου Τάγη, η οργάνωση τηλεοπτικής παραγωγής για τη ΝΕΡΙΤ του Θοδωρή Σ. Καββαδά και για το Mad του Ντίνου Οικονόμου. Executive producer ήταν ο Ορέστης Φασούλας.

Στο καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς, η Έλενα Παπαρίζου χάρισε συγκινητικές στιγμές, θυμίζοντάς μας την πρωτιά της χώρας μας με το “My Number One” το 2005 και αποσπώντας το χειροκρότημα όλων, όσοι βρέθηκαν στο «Έναστρον». Η θεματική του Ελληνικού Τελικού κινήθηκε στον άξονα του διπλού εορτασμού για τα 60 χρόνια του Διαγωνισμού και τα δέκα χρόνια από την ελληνική νίκη. Στο θεαματικό σόου συμμετείχαν οι ONE από την Κύπρο, οι Kings με τον Θάνο Καλλίρη, ο Λούκας Γιώργκας σε μια ιδιαίτερη εμφάνιση με το Μουσικό Εργαστήρι των Παιδικών Χωριών SOS και οι Boys & Noise, ενώ ξεχωριστή ήταν και η… επί σκηνής σύμπραξη των δύο παρουσιαστριών με τους Freaky Fortune, που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στον περσινό διαγωνισμό.

Ο Ελληνικός Τελικός μεταδόθηκε ζωντανά από τη ΝΕΡΙΤ, σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας από τη ΝΕΡΙΤ HD, διαδικτυακά από το WebTV της ΝΕΡΙΤ στο webtv.nerit.gr και από την ιστοσελίδα του Eurovision TV www.eurovision.tv, καθώς και στην Κύπρο από το ΡΙΚ.

Η ελληνική συμμετοχή θα διαγωνιστεί στον Πρώτο Ημιτελικό της διοργάνωσης στις 19 Μαΐου στη Βιέννη. Στις 21 Μαΐου θα γίνει ο Δεύτερος Ημιτελικός και στις 23 Μαΐου ο Τελικός.

Comments are closed.