Οι πρώτες εικόνες από τον τόπο της συντριβής (βίντεο)

Τις πρώτες εικόνες της επίπονης αναζήτησης μελών σώματος των θυμάτων ανάμεσα στα συντρίμμια του αεροπλάνου της Germanwings που συνετρίβη την Τρίτη στις γαλλικές Άλπεις έδωσαν στη δημοσιότητα οι γαλλικές Αρχές. Οι ερευνητές αναζητούν επίσης ακόμη το δεύτερο μαύρο κουτί που θα δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Οι υπάλληλοι συνεχίζουν να «χτενίζουν» τα συντρίμμια για μέλη σώματος και δείγματα DNA για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα με την ελπίδα να εντοπίσουν και τους 150 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη όταν μία πτήση της Germanwings, συνετρίβη σε ένα βουνό στις γαλλικές Άλπεις.

Όλοι οι επιβάτες σκοτώθηκαν, σε μια εσκεμμένη πράξη του συγκυβερνήτη του αεροσκάφους, Αντρέα Λούμπιτς.

«Αρχικά συλλέγουμε βιολογικό υλικό και στη συνέχεια συντρίμμια» δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, δίνουν μια πρώτη κοντινή ματιά στον τόπο της συντριβής, μια σκηνή γεμάτη με συντρίμμια από το αεροσκάφος.

«Δεν έχουν απομείνει πολλά συντρίμμια του αεροπλάνου. Υπάρχουν κυρίως ανθρώπινα μέλη που πρέπει να συλλέξουμε. Η επιχείρηση αυτή μπορεί να διαρκέσει άλλες δύο εβδομάδες» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χαβιέρ Βιαλένκ στο γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπάρχουν 15 ειδικοί στον τόπο της συντριβής και άλλοι δέκα που συγκεντρώνουν δείγματα DNA ενώ 5 αστυνομικοί πραγματοποιούν την νομική έρευνα.

Σε κοντινή απόσταση, περίπου 40 τεχνικοί εργάζονται πάνω στα δείγματα DNA από τον τόπο της συντριβής και τα συγκρίνουν με τα δείγματα που ελήφθησαν από τις οικογένειες.

Ένα κοντινό κτίριο έχει επιταχθεί και έχει μετατραπεί σε μονάδα βιολογικής ανάλυσης.

Οι αξιωματούχοι ελπίζουν επίσης να βρουν το δεύτερο μαύρο κουτί, που καταγράφει τα δεδομένα της πτήσης. Οι πληροφορίες σχετικά με αυτό μπορεί να βοηθήσουν τις αρχές να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες στιγμές της πτήσης.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.