Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – καναλαρχών

Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – καναλαρχών

Casus belli αδειοδοτήσεις και έλεγχος δανειακών συμβάσεων

Σε άλλη περίπτωση θα ξέραμε ποιος θα είναι ο νικητής σε μια σύγκρουση κυβέρνησης και καναλαρχών. Υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα την τελευταία 20ετία που επιβεβαιώνουν ότι αυτός ο πόλεμος έχει νικητή πριν καν κηρυχθεί… Και σε όλες τις περιπτώσεις – με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οι μιντιάρχες στο τέλος επικρατούν. Τώρα όμως οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές, έχουν αλλάξει οι πρωταγωνιστές, ενώ η πίεση από την Ευρώπη είναι ασφυκτική.

Η παραπάνω αναφορά σχετίζεται με τον πόλεμο που μόλις ξεκίνησε μεταξύ καναλαρχών και της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ… Αφού τα αφεντικά των media εξέλαβαν ως casus belli τη δυνατότητα του υπουργού Επικρατείας να προχωρά σε εκκαθάριση εταιριών ΜΜΕ με αρνητικά κεφάλαια όταν δεν προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (όπως προβλέπει το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ), συνδυαστικά με την πρωτοβουλία Βαρουφάκη να ζητήσει τις δανειακές συμβάσεις των υπερχρεωμένων ΜΜΕ.

Σε αυτά τα δύο γεγονότα αποδίδουν πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τη σκληρή αντιπολίτευση των καναλιών, αλλά και του Τύπου απέναντι στην κυβέρνηση τα τελευταία 24ώρα… με αιχμή του δόρατος τα ρεπορτάζ για τις καταλήψεις ανά την Ελλάδα, αλλά και τα ρεπορτάζ που εμφανίζουν σενάρια για το πώς θα είναι η χώρα σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή.

Έτσι και οι δύο πλευρές ετοιμάζονται για σφοδρή σύγκρουση… Με την κυβέρνηση να κρατά στο χέρι το χαρτί των αδειοδοτήσεων από μηδενική βάση και το «κλειδί» για την είσοδο ξένων παικτών… Ενώ οι μιντιάρχες να απειλούν με λουκέτα και απολύσεις!

Τέλος να σημειωθεί ότι σε σχέση με αντίστοιχες μάχες του παρελθόντος, η σημερινή, βρίσκει το μέτωπο των καναλαρχών κατά κάποιο τρόπο διασπασμένο.

Comments are closed.