Αρχή με απολύσεις και κατάργηση του newsroom

Μιχάλης Ψύλλος - ΑΠΕ ΜΠΕ

Με δύο απολύσεις δημοσιογράφων και μία αργία του ανταποκριτή της Αυστραλίας ξεκίνησε τη θητεία του ο νέος πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλλος.

Οι δημοσιογράφοι που απομακρύνθηκαν από το πρακτορείο στα μέσα της εβδομάδας ανήκαν στην κατηγορία που έχει καθιερωθεί στη μιντιακή αργκό να αποκαλείται «αργομισθία». Μάλιστα σύμφωνα με τη διοίκηση είχαν να εμφανιστούν στην εργασία τους περισσότερο από δύο χρόνια… Κι ενώ ειδοποιήθηκαν – όπως έγινε γνωστό, συνέχισαν να αγνοούν την πρόσκληση, με αποτέλεσμα να καταγγελθεί η σύμβασή τους.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας όμως τέθηκε σε αργία και ο ανταποκριτής του πρακτορείου στη μακρινή Αυστραλία Σωτήρης Χατζημανώλης. Αιτία ήταν η μετάδοση παλαιότερης συνέντευξης του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ως σημερινή! Οι λόγοι για τους οποίους συνέβη το γεγονός δεν έχουν διαπιστωθεί… Ωστόσο ο νέος διευθυντής ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και ανέφερε ότι θα ερευνηθεί σε προσεχή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Ο Μιχάλης Ψύλλος όμως, στον ένα μήνα που έχει αναλάβει καθήκοντα πρόλαβε και προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του πρακτορείου… Με σημαντικότερη την κατάργηση του newsroom που διεθνώς θεωρείται η πλέον σύγχρονη μορφή οργάνωσης για έναν δημοσιογραφικό οργανισμό. Στη θέση του δημιουργήθηκαν τέσσερις τομείς: πολιτικό – εξωτερικό, υπουργεία, new media και Θεσσαλονίκη, με επικεφαλής σε κάθε τομέα έναν αρχισυντάκτη με δύο βοηθούς.

Comments are closed.