Plan B για την Ελλάδα υπαινίσσεται ο Σόιμπλε

Με τη διαδικασία για την ενοποίηση της Γερμανίας παρομοίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσα γίνονται σήμερα σχετικά με την Ελλάδα.

Plan B για την Ελλάδα υπαινίσσεται ο Σόιμπλε

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ερωτηθείς ο κ. Σόιμπλε αν η ευρωζώνη διαθέτει σχέδιο αντιμετώπισης του κινδύνου ενός Grexit είπε:

«Aν είχα ανακοινώσει εκ των προτέρων ότι είχαμε σχέδιο ενοποίησης (για την Γερμανία) όλοι θα είχαν πει ότι οι Γερμανοί τρελάθηκαν τελείως».

Πρόσθεσε δε ότι το να τίθεται αυτή η ερώτηση -σχετικά με ενδεχόμενο Grexit- σε έναν υπεύθυνο πολιτικό εμπεριέχει ένα άλυτο δίλημμα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ωστόσο πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί μία χρεοκοπία.

Επιφυλάξεις Βάιντμαν για έκτακτη ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες
Επιφυλάξεις σχετικά με την παροχή έκτακτης ρευστότητας προς την Ελλάδα δήλωσε ότι διατηρεί ο Γενς Βάιντμαν, πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Βundesbank), καθώς όπως υποστήριξε, η κατάσταση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών δεν έχει βελτιωθεί.

«Όπως γνωρίζετε, προβληματίζομαι σχετικά με τη χορήγηση έκτακτης ρευστότητας, λόγω του γεγονότος ότι οι τράπεζες δεν κάνουν τα πάντα, προκειμένου να βελτιώσουν την κατάσταση ρευστότητάς τους» ανέφερε σχετικά ο κ. Βάιντμαν, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά το τέλος της συνεδρίαση του Eurogroup, στη Ρίγα της Λετονίας.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.