Α. Κυρίτση: Η ΕΡΤ ξανανοίγει χωρίς τις αμαρτίες του παρελθόντος (βίντεο)

“Με το νομοσχέδιο που συζητάμε η ΕΡΤ ξανανοίγει χωρίς τις αμαρτίες του παρελθόντος. Αμαρτίες που ήταν παιδιά του παλιού πολιτικού συστήματος των ρουσφετιών και της χειραγώγησης”, τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία της στην Βουλή, η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Αγλαϊα Κυρίτση, στα πλαίσια της συζήτησης για το νέο νομοσχέδιο της ΕΡΤ

Επισήμανε ότι το νομοσχέδιο είναι αποτέλεσμα μεγάλης κοινωνικής διαβούλευσης και διαλόγου που που προέκυψε από την εμπειρία της αυτο-οργάνωσης και αυτοδιαχείρησης των εργαζομένων και την απαίτηση για δημόσια και πλουραλιστική ραδιοτηλεόραση.

“Είναι άξιος ειδικής μελέτης ο αγώνας και κυρίως η δουλειά των εκατοντάδων απολυμένων της ΕΡΤ και των αλληλέγγυων που τον στήριξαν. Μέσα από την ΕΡΤOPEN, την ΕΤ3, τις περιφερειακές ΕΡΑ, άνθρωποι που αναμετρήθηκαν με τις αντοχές τους απέδειξαν ότι έχουν και τη διάθεση και τη γνώση να υπηρετήσουν την ενημέρωση και τον πολιτισμό, μακριά από εξαρτήσεις και δουλείες. Κυρίως, όμως, έδωσαν την πιο αποστομωτική απάντηση σε όσους τους χαρακτήριζαν βολεμένους ή ανίκανους. Επί 22 μήνες κράτησαν με αξιώσεις ζωντανή την ΕΡΤ και έβαλαν τις καλύτερες παρακαταθήκες για την ΕΡΤ που αξίζει η κοινωνία”, συνεχίζει.

Ακόμη τόνισε ότι το νέο νομοσχέδιο επιδιώκει να οικοδομήσει μια ΕΡΤ που να μην θυμίζει σε τίποτα τις παθογένειες του παρελθόντος μακριά από πελατειακές σχέσεις, με ενεργούς εργαζόμενους και πάνω απ’ όλα μια ΕΡΤ πλουραλιστική και ανεξάρτητη.
Πηγή left.gr

Comments are closed.