Φήμες για απολύσεις και μειώσεις στον ΔΟΛ

ΔΟΛ κτίριο

Αλλεπάλληλες συσκέψεις των στελεχών του οργανισμού

Συνεχείς συσκέψεις πραγματοποιούνται τα τελευταία 24ωρα στον ΔΟΛ όπου κεντρικό θέμα φέρεται να είναι ένα ακόμη πρόγραμμα συρρίκνωσης του προσωπικού, αλλά και περεταίρω μείωσης μισθών. Αν και δεν είναι σαφές ότι έχουν ληφθεί αποφάσεις, εντούτοις τις τελευταίες ώρες έχουν φουντώσει οι φήμες που μιλούν για συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων, καθώς επίσης και συγκεκριμένο ποσοστό μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων.

Με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ υπέγραψαν πέρυσι πενταετή σύμβαση, πολλοί πιστεύουν ότι θα υπάρξει έντονη αντίδραση σε πολλά επίπεδα, τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό. Σε επικοινωνία με αρκετούς εργαζόμενους στη Μιχαλακοπούλου προκύπτει – έχοντας υποστεί ήδη μείωση 20% που προέβλεπε η προηγούμενη συμφωνία, ότι δεν είναι διατεθειμένοι να υποστούν νέες περικοπές… Κατά συνέπεια ως μόνη λύση στα χέρια της διοίκησης του ΔΟΛ φέρεται να είναι οι απολύσεις, κάτι που όμως θα προκαλέσει τσουνάμι αντιδράσεων!

Επιπλέον σε περίπτωση που η φημολογία επιβεβαιωθεί, από πολλές πλευρές εκφράζονται φόβοι ότι στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα έντυπα, τα sites και τα περιοδικά του οργανισμού, θα προστεθούν και νέα που θα προκύψουν από την περαιτέρω μείωση του προσωπικού και της επιβάρυνσης της ψυχολογίας του.

Comments are closed.