Κάτω τα χέρια από τα λεφτά των δημοσιογράφων!

 

SOSeΜΜΕ

Από SOSeΜΜΕ Συντάκτες, Ομοιοεπαγγελματίες & Συναφείς Ειδικότητες ΜΜΕ

Μετά το επάρατο «κούρεμα» των «μνημονιακών» Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε σε αργό θάνατο τον ΕΔΟΕΑΠ, ένα νέο χτύπημα των «αντιμνημονιακών» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απειλεί με οριστικό λουκέτο τον ΕΔΟΕΑΠ και βάζει σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο ό,τι έχει απομείνει από τα αποθεματικά μας και τις κύριες συντάξεις μας.

Η μεταφορά διαθεσίμων του ΕΤΑΠ ΜΜΕ (πρώην ΤΣΠΕΑΘ) στην Τράπεζα της Ελλάδος, πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία! Με κάθε νόμιμο μέσο!

Με προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με αγωγές και μηνύσεις κατά όσων συναινέσουν σε αυτή τη νέα κλοπή του δημοσιογραφικού μόχθου.

Πρέπει επειγόντως να μπει τέλος στην παρακμή του Δημοσιογραφικού Κόσμου, ιδιαίτερα της ΕΣΗΕΑ.

Για πρώτη φορά από συστάσεως του ΕΔΟΕΑΠ, η διοίκηση του Οργανισμού έχει περιπέσει στα χέρια υπαλλήλων και κλητήρων κομματικών οργάνων… Η ΕΣΗΕΑ αδρανεί χαρακτηριστικά!

Το ΕΤΑΠ ΜΜΕ (πρώην ΤΣΠΕΑΘ) διοικείται από μια δράκα λαθρεπιβατών του αγγελιοσήμου -ρουσφετολογικά χατίρια στους εκδότες, εις βάρος των δημοσιογράφων- που ξεδιάντροπα νέμονται τον μόχθο του δημοσιογραφικού κόσμου…

Οι μέρες παρακμής της ΕΣΗΕΑ έχουν όνομα, επώνυμο και αφετηρία την παραφύσιν συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ. Ο νέος δικομματισμός στην ΕΣΗΕΑ υπήρξε και συνεχίζει να είναι ολετήρας για τον ΕΔΟΕΑΠ και το ΕΤΑΠ ΜΜΕ (πρώην ΤΣΠΕΑΘ).
Η ΕΣΗΕΑ ας πάρει, έστω την ύστατη ώρα, όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να διαφυλάξει τον μόχθο και την αξιοπρέπεια των χιλιάδων δημοσιογράφων – μελών και των οικογενειών τους.

Να διεκδικήσει τα παρανόμως παρακρατηθέντα έσοδα του ΕΔΟΕΑΠ από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ (πρώην ΤΣΠΕΑΘ), εξαντλώντας κάθε ένδικο μέσο, αλλά και αξιοποιώντας την αγωνιστικότητα του κλάδου.

Τα μέλη της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ, ας αναρωτηθούν:

– Με ποιο δικαίωμα εισπράττουν αγγελιόσημο από το ραδιόφωνο η ΕΣΗΕΠΗΝ, η ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ, η ΕΤΗΠΤΑ, όταν τα επαρχιακά ραδιόφωνα δεν έχουν καταβάλλει ούτε ένα ευρώ αγγελιόσημο; Όταν δεν έχει δουλέψει σε αυτά ποτέ ούτε ένας τυπογράφος;

– Με ποιο δικαίωμα εισπράττουν αγγελιόσημο από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο οι εφημεριδοπώλες και οι τυπογράφοι; Τίνος την οιονεί εργοδοτική εισφορά λεηλατούν;

– Με ποιο δικαίωμα εισπράττουν αγγελιόσημο από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο τα ΤΕΑΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ και της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ, όταν τα επαρχιακά ΜΜΕ δεν καταβάλλουν οιονεί εργοδοτική εισφορά;

– Με ποιο δικαίωμα παρακρατείται ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ από το ΤΑΙΣΥΤ, η οιονεί εργοδοτική εισφορά των συναδέλφων μας – μελών της ΕΣΗΕΑ, που εργάζονται σε εβδομαδιαίες εφημερίδες, και δεν αποδίδεται στον ΕΔΟΕΑΠ;

Η κατά συρροή κλοπή εις βάρος των μελών της ΕΣΗΕΑ, που ασφαλίζονται στον ΕΔΟΕΑΠ, πρέπει να λάβει τέλος.

Η διαχείριση της περιουσίας μας από ετεροεπαγγελματίες – λαθρεπιβάτες του αγγελιοσήμου πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ!

Τώρα που οι μάσκες των «αντιμνημονιακών» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έπεσαν, να σταματήσει ο παραταξιακός διχασμός της ΕΣΗΕΑ και να διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ενωμένοι όλα όσα μας έχουν κλέψει όλα αυτά τα χρόνια.

Να μπει τέλος στην κλοπή και τη λεηλασία των Ταμείων μας, που ουδέποτε χρηματοδοτήθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Να διεκδικηθούν οι επί σειρά ετών παρανόμως παρακρατηθείσες οιονεί εργοδοτικές εισφορές μας ενδίκως, όπως ακριβώς πράττει και η νέα κυβέρνηση, διεκδικώντας τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Μας χρωστούν, δεν τους χρωστάμε!

Να ασκηθούν ΑΜΕΣΩΣ, από την ΕΣΗΕΑ ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, για να αποτραπεί η μεταφορά διαθεσίμων του στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Comments are closed.