Ενδιαφέρον Χατζηνικολάου για τηλεοπτική άδεια

Νίκος Χατζηνικολάου

Το όνομα του Νίκου Χατζηνικολάου ακούγεται εσχάτως ότι είναι ανάμεσα στα ονόματα των ελλήνων επιχειρηματιών που εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν τηλεοπτική άδεια όταν η κυβέρνηση προχωρήσει στην προκήρυξή τους. Ο εκδότης – δημοσιογράφος λέγεται ότι επιθυμεί τη συμπλήρωση του ήδη ισχυρού μιντιακού ομίλου «REAL GROUP» με έναν τηλεοπτικό σταθμό… στο βαθμό που οι απαιτήσεις και οι όροι της προκήρυξης είναι ρεαλιστικοί. Με άλλα λόγια, ο Νίκος Χατζηνικολάου θα διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια, ενισχύοντας τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στα ΜΜΕ, στην περίπτωση που το οικονομικό τίμημα δεν είναι εξωπραγματικό και ανταποκρίνεται στις συνθήκες της συγκεκριμένης αγοράς… που ως γνωστόν τα τελευταία 5 χρόνια έχει υποστεί βίαιη συρρίκνωση!

Πάντως η κυβέρνηση – όπως διαμηνύει σε όλους τους τόνους και με κάθε ευκαιρία, έχει αποφασίσει να ανοίξει το επάγγελμα του καναλάρχη… ενθαρρύνοντας μάλιστα πολλούς επιχειρηματίες να διεκδικήσουν τηλεοπτική άδεια (δείτε ΕΔΩ σχετικά). Ωστόσο, άγνωστο παραμένει ακόμη το πότε θα προκηρυχθούν οι άδειες, οι όροι, τα ποσά που θα απαιτούνται, αλλά και τι θα γίνει με τους παραδοσιακούς καναλάρχες.

Τέλος θυμίζουμε ότι στη λίστα Βαρουφάκη προς τους θεσμούς, στο σχετικό κεφάλαιο για τις τηλεοπτικές άδειες έχει προβλεφθεί η είσπραξη ενός εξαιρετικά φιλόδοξου ποσού που αγγίζει περίπου τα 350 εκατ. ευρώ.

Comments are closed.