Το VICE παρουσιάζει την πρώτη ελληνική σειρά για την LGBTQ κοινότητα

Το VICE παρουσιάζει την πρώτη ελληνική σειρά για την LGBTQ κοινότητα

Από τις 6 Ιουνίου στον ΑΝΤ1

Την πρώτη ελληνική σειρά για την LGBTQ (Lesbian, Gay, Bisexual, Trans, Queer) κοινότητα στην Ελλάδα παρουσιάζει η εκπομπή VICE στον ΑΝΤ1, από το Σάββατο 6 Ιουνίου λίγο μετά τα μεσάνυχτα και κάθε Σάββατο για τις επόμενες 8 εβδομάδες.

Η σειρά λέγεται Beyond Gender Greece και προβλήθηκε αρχικά στο netwix.gr. Τα μίνι-ντοκιμαντέρ της εξετάζουν τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την ελληνική LGBTQ κοινότητα και στην ουσία αφορούν το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό μιας ολόκληρης γενιάς.

Στο πρώτο ντοκιμαντέρ της σειράς που θα προβληθεί αυτό το Σάββατο, θα επισκεφθούμε επίσης την Ερεσσό, το δημοφιλέστερο λεσβιακό προορισμό του πλανήτη.

Μέσα στις επόμενες εκπομπές θα δούμε πώς είναι η ζωή για τα τρανς άτομα στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της μετάβασής τους αλλά και μετά από αυτήν, θα μιλήσουμε με ομόφυλα ζευγάρια που αγωνίζονται για το δικαίωμα στο σύμφωνο συμβίωσης – που πρόσφατα δόθηκε με δημοψήφισμα στην θεωρούμενη ως συντηρητική Ιρλανδία-, θα εξετάσουμε την ομοφοβία στην εκπαίδευση και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την ομοφυλοφιλία στην τέχνη αλλά και τη ζωή των γκέι μεταναστών στη χώρα μας.

Επίσης, μέσα από τα ντοκιμαντέρ του Beyond Gender Greece θα δούμε πώς είναι η ζωή για τους οροθετικούς σε μια χώρα που το 2015 εξακολουθούν να ακούγονται αντιεπιστημονικές απόψεις για μετάδοση του HIV ακόμη και με το σάλιο.

Comments are closed.