Όχι στο διχασμό που καλλιεργούν τα κανάλια στις ουρές της ντροπής!

Όχι στο διχασμό που καλλιεργούν τα κανάλια στις ουρές της ντροπής!

Υπάρχουν κι άλλες απόψεις εκτός του μονομπλοκ ΝΑΙ και στις ουρές κι αλλού…

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένας ακραία διχαστικός λόγος που δυστυχώς ενθαρρύνεται από τα κανάλια και το σύνολο των media… με απρόβλεπτες συνέπειες, δεδομένου ότι μετά την Κυριακή όλοι πάλι θα είμαστε μαζί, ανεξάρτητα του τι ψήφισε ο καθένας! Το θέλουμε ή δεν το θέλουμε, η πραγματικότητα είναι αυτή, θα πρέπει και πρέπει να συνυπάρξουμε. Η Ελλάδα, το θέλουν ή δεν το θέλουν κάποιοι, έχει Δημοκρατία, με πολλά προβλήματα, αλλά έχει Δημοκρατία. Και μπορεί να αποφασίζει!

Το μονομπλόκ ΝΑΙ των καναλιών πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι δικαίωμά τους, διότι είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Ακόμη κι αν η συχνότητα είναι δημόσιο αγαθό. Αυτό είναι άλλης τάξης πρόβλημα και θα αντιμετωπιστεί όταν έρθει η ώρα του. Άλλωστε υπάρχει ΕΣΡ να αποφασίσει όπου διαπιστώνει ανισορροπίες!

Επίσης δικαίωμα των καναλιών είναι να δείχνουν τις ουρές με τους συνταξιούχους στα ΑΤΜ. Είναι είδηση. Το προβληματικό όμως, είναι ότι δείχνοντας από το πρωί έως το βράδυ τις ουρές, βρίζοντας την κυβέρνηση (και καλά κάνουν, αν έτσι πιστεύουν)… «αδειάζουν» και ενδεχομένως «στοχοποιούν» τους δημοσιογράφους τους και τα ενημερωτικά τους επιτελεία… όταν μέσα σε αυτές τις ουρές ή σε άλλες, δεν βρίσκουν για τα μάτια του κόσμου να προβάλλουν και την άλλη άποψη! Γιατί υπάρχει κι άλλη άποψη στην Ελλάδα πλην του μονομπλόκ ΝΑΙ των καναλιών! Υπάρχει το ΟΧΙ και υπάρχει και η θέση του ΚΚΕ!

Και αυτό είναι πρόβλημα των δημοσιογράφων και όχι των αφεντικών ή των ιδιοκτητών των καναλιών να μη δείχνουν την άλλη άποψη! Δεν μπορεί να μην υπάρχει για τα κανάλια εκεί έξω ένας – έστω, ένας πολίτης που να πιστεύει ότι οι τράπεζες έκλεισαν επειδή κάποιοι ήθελαν να τελειώσουν με την ελληνική κυβέρνηση και να στέκεται σε μια ουρά αναγκαστικά; Δεν μπορεί να μην υπάρχει εκεί έξω, δηλαδή στον κόσμο των καναλιών, έστω ένας που να μην πιστεύει ότι κάποιοι εκβιάζουν; ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να μην υπάρχει! Και τα κανάλια στα ρεπορτάζ τους δεν τον δείχνουν αυτόν τον έναν! Για την ισορροπία του πράγματος. Για να μην οξύνουν τα πνεύματα. Γιατί όπως είπαμε, από Δευτέρα θα είμαστε πάλι όλοι μαζί!

 

Το παραπάνω κείμενο δεν έχει σκοπό να κάνει «μάθημα» στα ενημερωτικά επιτελεία των καναλιών, απλώς σκοπός του είναι να επισημάνει τους κινδύνους του ΔΙΧΑΣΜΟΥ!

 

Όχι στο διχασμό που καλλιεργούν τα κανάλια στις ουρές της ντροπής!

Για αυτό δεν θα επικαλεστούμε τις διαδηλώσεις των συνταξιούχων όταν κάποιοι τους έκοβαν τις συντάξεις και τα κανάλια δεν τις έδειχναν, διότι είναι δικαίωμα τους να μην τις δείξουν ή να τις «εξορίσουν» στο περιθώριο!

 

Όχι στο διχασμό που καλλιεργούν τα κανάλια στις ουρές της ντροπής!

Ούτε θα πούμε για τις ουρές στον ΟΑΕΔ που επίσης είχαν περιθωριακή κάλυψη από τα κανάλια τα προηγούμενα χρόνια. Θα επαναλάβουμε ότι είναι δικαίωμα κάθε καναλιού να δείχνει ό,τι αξιολογεί ως σημαντικό.

Comments are closed.