Σε εξέλιξη το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Σε εξέλιξη το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Ξεκίνησε στο Προεδρικό Μέγαρο το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά το αίτημα του Πρωθυπουργού χθες στο πλαίσιο της δήλωσης που έκανε για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί έκλεισαν οι πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου, για να αρχίσει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και του κ. Παυλόπουλου.
Λίγο μετά τις 10 μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Σκοπός του Πρωθυπουργού είναι να τους ενημερώσει σχετικά με τις άμεσες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αλλά και να ακούσει τις προτάσεις τους.

Στέλνοντας μήνυμα ενότητας, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι ανεξάρτητα από το τι επέλεξε ο καθένας στην κάλπη «από τώρα και στο εξής είμαστε όλοι ενωμένοι».

Μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της ΝΔ, στο συμβούλιο αρχηγών θα μετάσχει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος ανέλαβε προσωρινός πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να κινήσει τις κατάλληλες διαδικασίες.

Στη δική του δήλωση, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε την αντιπολίτευση “να σκεφτεί πατριωτικά” και χαρακτήρισε “υποχρέωση” την εθνική ενότητα, καλώντας τον πρωθυπουργό να βρει τον τρόπο να τη διασφαλίσει.

Υψηλούς τόνους έναντι της αντιπολίτευσης υιοθέτησε στη δήλωσή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος έκανε λόγο για κλείσιμο των τραπεζών με τη δική της προτροπή.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ «να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για να επιβάλει στο λαό μας νέα σκληρά μέτρα, νέα μνημόνια διαρκείας».

«Έχουμε χρέος να είμαστε και είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που έχουμε μπροστά μας” είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία κάλεσε τον πρωθυπουργό “να αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες προς τους εταίρους για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Στο συμβούλιο δεν θα συμμετέχει ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Μιχαλολιάκος.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Comments are closed.