Δέσμευση Κοντομηνά για διατήρηση των θέσεων εργασίας στον ALPHA

Δημήτρης Κοντομηνάς

Δίχτυ προστασίας με μειώσεις μισθών μόνο για 3 μήνες

Η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστες τις επιχειρήσεις στο χώρο των ΜΜΕ, μιας και η διαφημιστική δαπάνη είναι πλέον στο ναδίρ. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ περιμένουν τις αποφάσεις των εργοδοτών τους με κομμένη την ανάσα καθώς έντονη είναι η φημολογία για στάση πληρωμών ή ακόμα και για επερχόμενο κύμα απολύσεων.

Χθες το πρωί, σε έκτακτη συνεδρίαση όλων των στελεχών του Alpha αλλά και του Ομίλου της ΔΕΜΚΟ, στον οποίο ανήκει το κανάλι, και παρουσία του προέδρου του, Δημήτρη Κοντομηνά, εξετάστηκαν οι τρόποι που θα επιτρέψουν στον Όμιλο να ανταποκριθεί, με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, όπως αυτές διαμορφώθηκαν λόγω της συνεχιζόμενης ύφεσης της οικονομίας. Κατά τη συνεδρίαση, συζητήθηκαν προτάσεις προκειμένου να «οχυρωθεί» ο Όμιλος, παρότι οι ζημιές του τελευταίου διαστήματος της βαθιάς κρίσης που περνά η χώρα ανέρχονται στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Αποφασίσθηκε, σύμφωνα με πρόταση του κ. Κοντομηνά, να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας, να γίνει μείωση μισθών μόνο για ένα τρίμηνο, και να μη διαταραχθεί η επιτυχημένη πορεία του Alpha, του τηλεοπτικού καναλιού που κυριάρχησε στον πίνακα της τηλεθέασης κατά τη φετινή σεζόν. Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να ξεπεραστεί, με το λιγότερο οδυνηρό τρόπο, η κρίση που μαστίζει όλα τα ΜΜΕ, αλλά και για να διασφαλιστεί η εργασία του ανθρώπινου δυναμικού του Ομίλου.

Η συγκεκριμένη κίνηση δεν αποτελεί έκπληξη για όσους γνωρίζουν τον Δημήτρη Κοντομηνά. Ο επιχειρηματίας, και κατά το παρελθόν, έχει δείξει ότι κύριο μέλημά του είναι οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί, καθώς όπως ο ίδιος έχει επισημάνει κατά στις συναντήσεις με τα στελέχη του, η δύναμη μιας επιτυχημένης επιχείρησης είναι το ανθρώπινο δυναμικό της.

Comments are closed.